HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gyors és könnyű krémes csirke-spárga rizottó

Ennek a rizottónak a krémes és vajas textúrája, amikor zsenge csirkével és ropogós spárgával keveredik, egy kellemes kulináris élményt eredményez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 csésze Arborio rizs Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Csirkemell, felkockázva Hozzáadott
  • 1 Kötet Spárga, levágva és két hüvelykes darabokra vágva Hozzáadott
  • 4 csészék Csirkeleves Hozzáadott
  • 12 csésze fehérbor Hozzáadott
  • 12 csésze parmezán Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is kezdjük azzal, hogy felforraljuk a csirkelevest egy lábasban, majd pároljuk fel. A húslevest bármikor elkészítheti a semmiből a teljesebb, autentikusabb íz érdekében, vagy használhat boltban vásároltat is, hogy időt takarítson meg.

2. Lépés

Közben egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat. Adjuk hozzá a kockára vágott csirkét, és fűszerezzük sóval és borssal. Addig főzzük, amíg aranybarna nem lesz. Mivel már sokszor főztem, jobban szeretem barnára sütni a csirkét, hogy bezárja a szaftot, amely fokozza az ízét.

3. Lépés

Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye félre. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk, amíg áttetszővé válik, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Addig pirítsa kevergetve, amíg a hagyma és a fokhagyma kellemes illatát nem érzi, amely betölti a konyhát, ami általában egy percig tart.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá az Arborio rizst a serpenyőbe. Ügyeljünk arra, hogy minden egyes szemet bevonjon az olaj. Ne feledje - a rizs ilyen módon történő főzése elengedhetetlen lépés a tökéletes rizottóhoz.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a fehérbort, és hagyjuk addig főni, amíg a felére nem csökken. Ez a lépés segít abban, hogy a rizottó íze határozott mélységet kapjon.

6. Lépés

Most apránként adagolja hozzá a meleg csirkelevest, miközben folyamatosan kevergeti, amíg a rizs minden egyes adag levest magába szív, mielőtt hozzáadná a következőt. Ez a lassú hozzáadás kulcsfontosságú, mivel segít, hogy a rizs krémes legyen, miközben lassan megfő.

7. Lépés

Amikor a rizottó al dente, adjuk hozzá a főtt csirkét, a spárgát, a parmezán sajtot és a vajat. Keverjük jól össze, amíg minden össze nem keveredik, és a sajt gyönyörű krémesre olvad.

8. Lépés

Végül tálalja a rizottót forrón, és ha szeretné, díszítse egy kis extra sajttal. Jó étvágyat a házi készítésű csirkés spárgás rizottóhoz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek