Forrás: Freepik
Gyors és könnyű krémes csirke-spárga rizottó
Ennek a rizottónak a krémes és vajas textúrája, amikor zsenge csirkével és ropogós spárgával keveredik, egy kellemes kulináris élményt eredményez!
Hozzávalók
- 1 csésze Arborio rizs
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma, apróra vágva
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 Csirkemell, felkockázva
- 1 Kötet Spárga, levágva és két hüvelykes darabokra vágva
- 4 csészék Csirkeleves
- 1⁄2 csésze fehérbor
- 1⁄2 csésze parmezán
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál vaj
Eljárás
Először is kezdjük azzal, hogy felforraljuk a csirkelevest egy lábasban, majd pároljuk fel. A húslevest bármikor elkészítheti a semmiből a teljesebb, autentikusabb íz érdekében, vagy használhat boltban vásároltat is, hogy időt takarítson meg.
Közben egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat. Adjuk hozzá a kockára vágott csirkét, és fűszerezzük sóval és borssal. Addig főzzük, amíg aranybarna nem lesz. Mivel már sokszor főztem, jobban szeretem barnára sütni a csirkét, hogy bezárja a szaftot, amely fokozza az ízét.
Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye félre. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk, amíg áttetszővé válik, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Addig pirítsa kevergetve, amíg a hagyma és a fokhagyma kellemes illatát nem érzi, amely betölti a konyhát, ami általában egy percig tart.
Ezután adjuk hozzá az Arborio rizst a serpenyőbe. Ügyeljünk arra, hogy minden egyes szemet bevonjon az olaj. Ne feledje - a rizs ilyen módon történő főzése elengedhetetlen lépés a tökéletes rizottóhoz.
Ezután adjuk hozzá a fehérbort, és hagyjuk addig főni, amíg a felére nem csökken. Ez a lépés segít abban, hogy a rizottó íze határozott mélységet kapjon.
Most apránként adagolja hozzá a meleg csirkelevest, miközben folyamatosan kevergeti, amíg a rizs minden egyes adag levest magába szív, mielőtt hozzáadná a következőt. Ez a lassú hozzáadás kulcsfontosságú, mivel segít, hogy a rizs krémes legyen, miközben lassan megfő.
Amikor a rizottó al dente, adjuk hozzá a főtt csirkét, a spárgát, a parmezán sajtot és a vajat. Keverjük jól össze, amíg minden össze nem keveredik, és a sajt gyönyörű krémesre olvad.
Végül tálalja a rizottót forrón, és ha szeretné, díszítse egy kis extra sajttal. Jó étvágyat a házi készítésű csirkés spárgás rizottóhoz!