HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gyors és könnyű krémes csirke-spárga rizottó

Ennek a rizottónak a krémes és vajas textúrája, amikor zsenge csirkével és ropogós spárgával keveredik, egy kellemes kulináris élményt eredményez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 csésze Arborio rizs Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Csirkemell, felkockázva Hozzáadott
  • 1 Kötet Spárga, levágva és két hüvelykes darabokra vágva Hozzáadott
  • 4 csészék Csirkeleves Hozzáadott
  • 12 csésze fehérbor Hozzáadott
  • 12 csésze parmezán Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is kezdjük azzal, hogy felforraljuk a csirkelevest egy lábasban, majd pároljuk fel. A húslevest bármikor elkészítheti a semmiből a teljesebb, autentikusabb íz érdekében, vagy használhat boltban vásároltat is, hogy időt takarítson meg.

2. Lépés

Közben egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat. Adjuk hozzá a kockára vágott csirkét, és fűszerezzük sóval és borssal. Addig főzzük, amíg aranybarna nem lesz. Mivel már sokszor főztem, jobban szeretem barnára sütni a csirkét, hogy bezárja a szaftot, amely fokozza az ízét.

3. Lépés

Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye félre. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk, amíg áttetszővé válik, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Addig pirítsa kevergetve, amíg a hagyma és a fokhagyma kellemes illatát nem érzi, amely betölti a konyhát, ami általában egy percig tart.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá az Arborio rizst a serpenyőbe. Ügyeljünk arra, hogy minden egyes szemet bevonjon az olaj. Ne feledje - a rizs ilyen módon történő főzése elengedhetetlen lépés a tökéletes rizottóhoz.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a fehérbort, és hagyjuk addig főni, amíg a felére nem csökken. Ez a lépés segít abban, hogy a rizottó íze határozott mélységet kapjon.

6. Lépés

Most apránként adagolja hozzá a meleg csirkelevest, miközben folyamatosan kevergeti, amíg a rizs minden egyes adag levest magába szív, mielőtt hozzáadná a következőt. Ez a lassú hozzáadás kulcsfontosságú, mivel segít, hogy a rizs krémes legyen, miközben lassan megfő.

7. Lépés

Amikor a rizottó al dente, adjuk hozzá a főtt csirkét, a spárgát, a parmezán sajtot és a vajat. Keverjük jól össze, amíg minden össze nem keveredik, és a sajt gyönyörű krémesre olvad.

8. Lépés

Végül tálalja a rizottót forrón, és ha szeretné, díszítse egy kis extra sajttal. Jó étvágyat a házi készítésű csirkés spárgás rizottóhoz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új