HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : AlbanyColley

Gyors gombakrémes mártás

Ez a gyors és krémes gombakrémes mártás receptje igazi csemege a köztünk élő gombakedvelőknek. A szósz bármilyen tésztához jól illik, de húsok mellé köretként is használható. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, és mindig telitalálat. Könnyű elkészíteni, az íze pedig egyszerűen páratlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Gombák Hozzáadott
  • 2 kis hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem Hozzáadott
  • Választható: Fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A gombakrémes mártás receptjéhez először tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk fel szeletekre. Javaslom, hogy a gombát csak konyhai papírral dörzsöljük át, és ne folyó víz alatt tisztítsuk meg, különben túl sok vizet szív fel.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, és pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a gombát, és süssük körülbelül 5 percig, amíg a gomba elveszti a folyadékát. Tipp: Ne sózzuk meg túl korán a gombát, különben még több vizet veszít.

5. Lépés

Esetleg egy csipetnyi fehérbort is hozzáadhatunk, és ezt is le kell főzni, hogy a mártás még mélyebb legyen.

6. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és főzzük a mártást néhány percig, amíg világos lesz.

7. Lépés

Végül keverje a finomra vágott petrezselymet a gombakrémes mártásba, és tálalja. Bármilyen ételhez, például tészta- vagy húsételekhez felhasználható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új