Forrás: Pixabay : AlbanyColley
Gyors gombakrémes mártás
Ez a gyors és krémes gombakrémes mártás receptje igazi csemege a köztünk élő gombakedvelőknek. A szósz bármilyen tésztához jól illik, de húsok mellé köretként is használható. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, és mindig telitalálat. Könnyű elkészíteni, az íze pedig egyszerűen páratlan.
Hozzávalók
- 500 g Gombák
- 2 kis hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml Krém
- 2 evőkanál vaj
- só és bors
- friss petrezselyem
- Választható: Fehérbor
Eljárás
A gombakrémes mártás receptjéhez először tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk fel szeletekre. Javaslom, hogy a gombát csak konyhai papírral dörzsöljük át, és ne folyó víz alatt tisztítsuk meg, különben túl sok vizet szív fel.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, és pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz.
Adjuk hozzá a gombát, és süssük körülbelül 5 percig, amíg a gomba elveszti a folyadékát. Tipp: Ne sózzuk meg túl korán a gombát, különben még több vizet veszít.
Esetleg egy csipetnyi fehérbort is hozzáadhatunk, és ezt is le kell főzni, hogy a mártás még mélyebb legyen.
Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és főzzük a mártást néhány percig, amíg világos lesz.
Végül keverje a finomra vágott petrezselymet a gombakrémes mártásba, és tálalja. Bármilyen ételhez, például tészta- vagy húsételekhez felhasználható.