HIRDETŐ

Forrás: Petardj from Getty Images

Gyors gyümölcstorta

Ízletes és gyors gyümölcstorta mascarponéval, amelyet még egy kezdő konyhai szakember is el tud készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A testen:

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 125 g Vaj Hozzáadott
  • 4 darab Tojás Hozzáadott
  • 1 kanál sütőpor Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • Citromlé Hozzáadott

Díszítéshez:

  • friss gyümölcs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tortahéj előkészítésével kezdjük. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vajat, a tojást és a sütőport. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie, ezért jól keverd össze. Ezután öntsd a tésztát a tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20-25 percig.

2. Lépés

Vagy süssön dupla adagot és vágja át, vagy süssön 2 különálló héjat.

3. Lépés

Amíg a kéreg sül, készítsük el a mascarpone krémet. A mascarponét, a cukrot és a citromlevet alaposan keverjük össze, amíg krémes állagot kapunk.

4. Lépés

Amikor a torta kihűlt, kenje meg a mascarponekrémmel, és helyezze rá a friss gyümölcsöt.

5. Lépés

Hagyja ezt a gyümölcstortát legalább egy-két órán át a hűtőben, hogy a krém megfelelően megdermedjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új