Forrás: Petardj from Getty Images
Gyors gyümölcstorta
Ízletes és gyors gyümölcstorta mascarponéval, amelyet még egy kezdő konyhai szakember is el tud készíteni.
Hozzávalók
A testen:
- 200 g liszt
- 150 g Cukor
- 125 g Vaj
- 4 darab Tojás
- 1 kanál sütőpor
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 200 g porcukor
- Citromlé
Díszítéshez:
- friss gyümölcs
Eljárás
A tortahéj előkészítésével kezdjük. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vajat, a tojást és a sütőport. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie, ezért jól keverd össze. Ezután öntsd a tésztát a tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20-25 percig.
Vagy süssön dupla adagot és vágja át, vagy süssön 2 különálló héjat.
Amíg a kéreg sül, készítsük el a mascarpone krémet. A mascarponét, a cukrot és a citromlevet alaposan keverjük össze, amíg krémes állagot kapunk.
Amikor a torta kihűlt, kenje meg a mascarponekrémmel, és helyezze rá a friss gyümölcsöt.
Hagyja ezt a gyümölcstortát legalább egy-két órán át a hűtőben, hogy a krém megfelelően megdermedjen.