HIRDETŐ

Gyors szilvás pite

Friss vagy konzerv szilvából is elkészíthető, gyors és egyszerű édesség, mely a gyümölcsös sütemények rajongóit hűsíti nyáron és melegíti télleg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g szilva (friss vagy konzerv) Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • Vanília aroma vagy vanília cukor Hozzáadott
  • Cukrozott sűrített tej, ha szeretnéd hogy még édesebb legyen Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

A szilvákat megmossuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magjukat. Ha konzerv szilvát használunk, erősen csepegtetjük le.

3. Lépés

Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, a cukrot, a sütőport, egy csipet sót és a vanília aromát.

4. Lépés

Hozzáadjuk a tojást és a vajat, majd jól eldolgozzuk az egészet, hogy homogén tésztát kapjunk.

5. Lépés

Egy sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük a tésztát, majd a tésztára rásorakoztatjuk a szilvákat.

6. Lépés

A tetejét megszórjuk 1-2 evőkanál cukorral.

7. Lépés

Kb. 35-40 perc alatt megsütjük őket, míg a teteje szép aranybarna lesz.

8. Lépés

Ha szeretnénk, amikor még meleg, meglocsolhatjuk némi cukrozott sűrített tejjel a tetejét. Így már kész is a gyors szilvás pite, tálalható magában, vagy egy kis fagylalttal, tehéntúróval, joghurttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új