HIRDETŐ

Gyorsan elkészíthető Bögrés szilvás süti

Ez a Bögrés Szilvás Süti luxuscikknek számít a gyorsan elkészíthető, egyszerű sütik között, mivel az eredmény nem csak finom, hanem rendkívül látványos is. Az áfonya helyett használhatunk szilvát is, ami egy igazán frissítő és nyári ízt kölcsönöz a süteménynek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 6 bögre liszt Hozzáadott
  • 4 bögre cukor Hozzáadott
  • 1 bögre olaj Hozzáadott
  • 1 bögre joghurt Hozzáadott
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 Maroknyi szilva Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.

3. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá az olajat és a joghurtot.

4. Lépés

Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, keverjük össze, amíg homogén tésztát nem kapunk.

5. Lépés

Vegyük elő a szilvát, vágjuk félbe és távolítsuk el a magját. Szórjuk a szilvákat a tésztára.

6. Lépés

Sütjük a sütőben kb. 40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész-e a sütemény: ha a tű szárazon jön ki, akkor kész a süti.

7. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új