Gyorsan elkészíthető Bögrés szilvás süti
Ez a Bögrés Szilvás Süti luxuscikknek számít a gyorsan elkészíthető, egyszerű sütik között, mivel az eredmény nem csak finom, hanem rendkívül látványos is. Az áfonya helyett használhatunk szilvát is, ami egy igazán frissítő és nyári ízt kölcsönöz a süteménynek.
Hozzávalók
- 6 bögre liszt
- 4 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 1 bögre joghurt
- 6 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 Maroknyi szilva
- csipetnyi só
Eljárás
Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá az olajat és a joghurtot.
Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, keverjük össze, amíg homogén tésztát nem kapunk.
Vegyük elő a szilvát, vágjuk félbe és távolítsuk el a magját. Szórjuk a szilvákat a tésztára.
Sütjük a sütőben kb. 40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész-e a sütemény: ha a tű szárazon jön ki, akkor kész a süti.
Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.