:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GaAgvp5NmjH4zARqfpUS/f86d7d3c680ce36b9aab0102ce341c.jpeg)
Forrás: Stefano Carocci from Getty Images
Gyümölcs tiramisu
A gyümölcstiramisu az egyik kedvenc desszertem. A hagyományos tiramisuhoz hasonlóan ez is lágy és krémes.
Hozzávalók
- 500 g mascarpone
- 4 darab Tojás
- 100 g porcukor
- 2 csomagok E-mail
- 500 g Bogyós gyümölcsök
- Citromlé
- 50 ml Likőr
Eljárás
Először is ossza a tojásokat fehérjére és sárgájára. A tojássárgáját verjük fel a porcukorral.
Adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük simára a keveréket.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a mascarponés keverékbe.
A kekszeket mártsuk a citromlével elkevert likőrbe. Vigyázzunk, hogy a kekszek ne legyenek túl puhák, elég rövid ideig kell áztatni őket.
A forma aljára egy réteg áztatott kekszet, majd egy réteg krémet teszünk.
Folytassa a rétegezést. A legfelső réteg a krém, erre kerül a gyümölcs.
Hagyja a tiramisut néhány órát (lehetőleg egy éjszakán át) a hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.