Gyümölcsleves pudinggal
Ez a finom és könnyű gyümölcsleves tökéletes desszert bármilyen étkezéshez. A desszertet különleges pudinggal készítik, ami lágy, selymes és tökéletesen kiegészíti az ízletes gyümölcsleves ízét!
Hozzávalók
Gyümölcsleves:
- 500 g vegyes bogyós gyümölcs (eper, málna szeder)
- 1 l víz
- citrom leve
- 1⁄4 Csésze cukor
- 1 vaníliarúd
Puding:
- 1 Csomag pudingpor
- 21⁄2 Csésze tej
- 1⁄4 Csésze cukor
Eljárás
A gyümölcsöket és a citromlevet tegyük egy nagy lábasba, majd adjuk hozzá a vizet, a cukrot és a vaníliarudat.
A keveréket forraljuk fel, majd amikor a gyümölcsök teljesen felforrnak, állítsuk le a tűzhelyet, és hagyjuk kihűlni.
A puding porát keverjük össze egy kevés tejben majd közepes lángon folyamatos keverés mellett forraljuk fel a maradék tejjel és cukorral.
Amikor a puding sűrűvé válik, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.
Kanalazzuk a gyümölcslevest egy tálba vagy mélytányérba, majd tegyük rá a pudingot.
A tetejét díszítsük friss bogyós gyümölcsökkel.