HIRDETŐ

Gyümölcsös habcsók

Ez a kedvenc édességem, ezúttal liofilizált gyümölcsökkel feldobva. Tökéletes édes-savanyú kombináció.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Gyakran

  • 180 g Félremész Hozzáadott
  • 6 db Szerszámok Hozzáadott
  • 240 ml Szöveg Hozzáadott
  • 125 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 EK Kristálycukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott

Krém

  • 500 ml Tej Hozzáadott
  • 1 Tojás Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • 150 g Kristálycukor Hozzáadott
  • 30 g simaliszt Hozzáadott
  • 30 g Aranyló kalász Hozzáadott
  • 500 ml Tejszínhab Hozzáadott

Karamell máz

  • 150 g Cukor gríz Hozzáadott
  • 100 g főzőtejszín Hozzáadott
  • 60 g Szerszámok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy fazékban forraljuk fel a kockákra vágott vajjal a vizet. Adjuk hozzá a cukrot, sót és lisztet. Keverjük, amíg a tészta össze nem áll, és 2-3 percig nagy lángon hagyjuk. Hagyjuk kissé kihűlni. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat. A tésztát cukrásztasakba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire formáljuk körökbe. 180 °C-on sütjük kb. 20 percig.

2. Lépés

A tejből, tojásból, cukorból, lisztből és Arany kalászból pudingot főzünk. Élelmiszer fóliával lefedjük és hagyjuk megdermedni a hűtőben. A tejszínt felverjük félkeményre, hozzáadjuk a felvert pudinghoz és összekeverjük.

3. Lépés

Az elkészült, kihűlt linzereket kettévágjuk. A felso részét belemártjuk a karamell mázba és megszilárdulásig hagyjuk. Az alsó részére feltesszük a pudingos krémet, megszórjuk liofilizált gyümölccsel és lefedjük a tetejével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új