Gyümölcsös habcsók
Ez a kedvenc édességem, ezúttal liofilizált gyümölcsökkel feldobva. Tökéletes édes-savanyú kombináció.
Hozzávalók
Gyakran
- 180 g Félremész
- 6 db Szerszámok
- 240 ml Szöveg
- 125 evőkanál vaj
- 1 EK Kristálycukor
- 1⁄2 teáskanál só
Krém
- 500 ml Tej
- 1 Tojás
- 2 tojássárgája
- 150 g Kristálycukor
- 30 g simaliszt
- 30 g Aranyló kalász
- 500 ml Tejszínhab
Karamell máz
- 150 g Cukor gríz
- 100 g főzőtejszín
- 60 g Szerszámok
Eljárás
Egy fazékban forraljuk fel a kockákra vágott vajjal a vizet. Adjuk hozzá a cukrot, sót és lisztet. Keverjük, amíg a tészta össze nem áll, és 2-3 percig nagy lángon hagyjuk. Hagyjuk kissé kihűlni. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat. A tésztát cukrásztasakba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire formáljuk körökbe. 180 °C-on sütjük kb. 20 percig.
A tejből, tojásból, cukorból, lisztből és Arany kalászból pudingot főzünk. Élelmiszer fóliával lefedjük és hagyjuk megdermedni a hűtőben. A tejszínt felverjük félkeményre, hozzáadjuk a felvert pudinghoz és összekeverjük.
Az elkészült, kihűlt linzereket kettévágjuk. A felso részét belemártjuk a karamell mázba és megszilárdulásig hagyjuk. Az alsó részére feltesszük a pudingos krémet, megszórjuk liofilizált gyümölccsel és lefedjük a tetejével.