:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/320d458f1ac2d7873030211f589cee.jpeg)
Gyümölcsös túrótorta (Sütés nélküli)
Imádni fogja ezt a receptet az egyszerű túrós cheesecake-hez. Sütés nélkül és gyümölcszselével, mmmm!
Hozzávalók
Alap
- 110 g kekszek
- 30 g Apróra vágott mandulák
- 50 g fehér csokoládé
- 3 kanalak tejet
Tartalom
- 200 g Túró (nem szemcsés)
- 150 g fehér csokoládé
- 210 g Tejszín (50 g meleg a fehér csokoládé keveréséhez és 160 g hideg a felveréshez)
Málna zselé
- 150 g Málna
- 25 g kristálycukor
- 1 Kanál citromlé
- 6 g Zselatinok
- Extra málnák és áfonyák díszítéshez
Eljárás
Először készítjük el a cheesecake kekszalapját. A kekszet zsákba tesszük, és sodrófával a lehető legkisebb darabokra törjük (ha akarjuk, a kekszet is összezúzhatjuk vagy összetörhetjük a mixerben).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/590dec27e412f0825eb86338e87891.jpeg)
Forrás: Youtube
A morzsolt kekszet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit, a tejet és a darabolt mandulát. Alaposan összekeverjük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/53fe563a0f61c9299287c9dce75bde.jpeg)
Forrás: Youtube
Ezt a finoman ragadós keveréket hat részre osztjuk, és formákba helyezzük. A keveréket jól lepréseljük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/6750e4bb8772f3c90a631b06b48ade.jpeg)
Forrás: Youtube
A túrót tálba tesszük és keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott fehér csokoládét tejszínben és az alapanyagokat ismét összekeverjük, amíg homogén massza nem lesz.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/8cd7c0fbc9472199f9947d4caeb798.jpeg)
Forrás: Youtube
A tejszínt habverővel verjük fel, nem teljesen keményre.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/036704eeb3636cae00b4f14dcb8c4b.jpeg)
Forrás: Youtube
A túrót csokoládéval öntjük a tejszínhabhoz. Óvatosan összekeverjük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/ea30c0527d35b737339633144e73f5.jpeg)
Forrás: Youtube
Az elegyet beletöltjük a formákba. Felhasználhatunk cukrászdai tasakot, vagy kanállal. Eggy órára hűtőbe tesszük megdermedésre.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/f74cb31eefb03e2590b4ead0498792.jpeg)
Forrás: Youtube
Egy kisebb fazékban összekeverjük a málnát, a cukrot és a citromlevet. Mérsékelt lángon melegítjük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/732311a96438b0b9f5db5e63ca9c05.jpeg)
Forrás: Youtube
Amikor a málnáink kissé megfőnek, átszűrjük a keveréket egy szűrőn, hogy megszabaduljunk a magoktól.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/d0170f4ea787fa83c683bdf746c260.jpeg)
Forrás: Youtube
Az zselatint elkészítjük a használati utasítás szerint, hozzáadjuk és összekeverjük a málnás keverékkel.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/2ebe2fd7c613e8ad216dbc6eab0d7d.jpeg)
Forrás: Youtube
Kiválasztjuk a tortákat a hűtőből, és mindenre friss gyümölcsöt teszünk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/f66e31b8e32e5876909964aca4c19d.jpeg)
Forrás: Youtube
Borítjuk meg langyos málna zselatinnal, és hagyjuk újból hűlni a hűtőben 3 órán át, amíg meg nem keményedik.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/e4bbe4ab76238a6d91416ede012429.jpeg)
Forrás: Youtube
Vegyük ki a kész cheesecake-ket a formából és tálalhatjuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ok5X-ybtFYemYlHLp_EB/9444e5fb10afd5e0d3d719eb8f93b0.jpeg)
Forrás: Youtube