HIRDETŐ

Forrás: canva

Hagymakrémleves

A hagymakrémleves egy egyszerűen elkészíthető, ízletes és laktató étel, melynek hozzávalóit bármely konyhában könnyedén megtalálhatjuk. Az étkezési hagyma és a zöldhagyma különleges ízkombinációt alkot a tejszínnel és a sajttal, ami igazán sämelyítővá teszi ezt a krémlevest.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 nagy fej étkezési hagyma Hozzáadott
  • 1 csokor zöldhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 l húsleves alaplé Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
  • 12 teáskanál szerecsendió Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 100 g reszelt ementáli sajt Hozzáadott
  • Só, bors a ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott étkezési- és zöldhagymát. Dinszteljük, amíg a hagyma megpuhul és aranybarna színű lesz.

2. Lépés

Öntsük hozzá a húsleves alaplevet, majd fűszerezzük sóval, borssal, és szerecsendióval. Főzzük 20 percig alacsony hőfokon.

3. Lépés

Végezetül adjuk hozzá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük simára a levest. Melegítsünk rá még egy-két percig, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

4. Lépés

Tálaljuk forrón, kenyeret adva mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új