Forrás: canva
Hagymakrémleves
A hagymakrémleves egy egyszerűen elkészíthető, ízletes és laktató étel, melynek hozzávalóit bármely konyhában könnyedén megtalálhatjuk. Az étkezési hagyma és a zöldhagyma különleges ízkombinációt alkot a tejszínnel és a sajttal, ami igazán sämelyítővá teszi ezt a krémlevest.
Hozzávalók
- 3 nagy fej étkezési hagyma
- 1 csokor zöldhagyma
- 4 evőkanál vaj
- 1 l húsleves alaplé
- 2 dl tejszín
- 1⁄2 teáskanál szerecsendió
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 g reszelt ementáli sajt
- Só, bors a ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott étkezési- és zöldhagymát. Dinszteljük, amíg a hagyma megpuhul és aranybarna színű lesz.
Öntsük hozzá a húsleves alaplevet, majd fűszerezzük sóval, borssal, és szerecsendióval. Főzzük 20 percig alacsony hőfokon.
Végezetül adjuk hozzá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük simára a levest. Melegítsünk rá még egy-két percig, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
Tálaljuk forrón, kenyeret adva mellé.