HIRDETŐ

Forrás: Mizina from Getty Images

Hagymás babsaláta

Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető saláta, mely a friss, ropogós hagyma és a laktató, ízletes bab harmonikus összhangját prezentálja. Tökéletes köret lehet bármilyen húsféléhez, de önmagában is lakatossá teszi a napot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Konzerv vörösbab Hozzáadott
  • 1 ks nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • citrom leve Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • paradicsom Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Készítsük elő az alapanyagokat. Nyissuk ki a konzerv babot, öblítsük le hideg vízzel, majd hagyjuk száradni. Közben vágjuk fel a vöröshagymát vékony szeletekre.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a babot és a hagymát. Adjuk hozzá az olívaolajat, a citromlevet, az apróra vágott paradicsomot, a petrezselymet, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze, hogy minden összetevő jól eloszoljon.

3. Lépés

Hűtsük a salátát a hűtőszekrényben legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt még egyszer keverjük össze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új