HIRDETŐ

Forrás: Mizina from Getty Images

Hagymás babsaláta

Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető saláta, mely a friss, ropogós hagyma és a laktató, ízletes bab harmonikus összhangját prezentálja. Tökéletes köret lehet bármilyen húsféléhez, de önmagában is lakatossá teszi a napot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Konzerv vörösbab Hozzáadott
  • 1 ks nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • citrom leve Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • paradicsom Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Készítsük elő az alapanyagokat. Nyissuk ki a konzerv babot, öblítsük le hideg vízzel, majd hagyjuk száradni. Közben vágjuk fel a vöröshagymát vékony szeletekre.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a babot és a hagymát. Adjuk hozzá az olívaolajat, a citromlevet, az apróra vágott paradicsomot, a petrezselymet, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze, hogy minden összetevő jól eloszoljon.

3. Lépés

Hűtsük a salátát a hűtőszekrényben legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt még egyszer keverjük össze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek