Forrás: Mizina from Getty Images
Hagymás babsaláta
Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető saláta, mely a friss, ropogós hagyma és a laktató, ízletes bab harmonikus összhangját prezentálja. Tökéletes köret lehet bármilyen húsféléhez, de önmagában is lakatossá teszi a napot.
Hozzávalók
- 400 g Konzerv vörösbab
- 1 ks nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- citrom leve
- 1 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
- paradicsom
- Petrezselyem
Eljárás
Készítsük elő az alapanyagokat. Nyissuk ki a konzerv babot, öblítsük le hideg vízzel, majd hagyjuk száradni. Közben vágjuk fel a vöröshagymát vékony szeletekre.
Egy nagy tálban keverjük össze a babot és a hagymát. Adjuk hozzá az olívaolajat, a citromlevet, az apróra vágott paradicsomot, a petrezselymet, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze, hogy minden összetevő jól eloszoljon.
Hűtsük a salátát a hűtőszekrényben legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt még egyszer keverjük össze.