HIRDETŐ

Forrás: tekinturkdogan by Getty Images

Hagymás lepény a tálcáról opcionális vegetáriánus

Ez az ízletes specialitás évek óta a családok kedvence, és gyakran ősszel készül. Az ízletes elzászi hagymás lepényt vegetáriánusan is elkészíthetjük, ha elhagyjuk a szalonnát. A recept különleges trükkje a tejföl, amely tökéletes krémességet kölcsönöz a süteménynek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 Kocka élesztő Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 250 ml langyos víz Hozzáadott

A feltéthez:

  • 1 kg Nagy hagyma vagy több Hozzáadott
  • 200 g bacon Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 200 g Tejföl Hozzáadott
  • Só, bors Szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A hagymás lepény recept tésztájának elkészítéséhez először tegyük a lisztet egy tálba. A közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd sóval és langyos vízzel sima tésztát gyúrunk. Adjunk hozzá egy csipet sót, és gyúrjuk jól össze. A tésztát letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő.

2. Lépés

Közben a feltéthez hámozza meg a hagymát, és vágja finom karikákra. A szalonnát (ha használunk) vágjuk apró kockákra. Mindkettőt együtt pirítsuk egy nagy serpenyőben, amíg a hagyma áttetszővé válik.

3. Lépés

Csökkentse a hőfokot, és keverje fel a tojásokat a tejföllel. Sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Öntsük a serpenyő tartalmára, és jól keverjük össze. Egyenletesen oszlassuk el a tésztán.

4. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 fokra. Az előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük a hagymás lepényt, amíg a felülete aranybarna nem lesz. Ha a felület túl gyorsan barnul, a süteményt alufóliával letakarhatjuk.

5. Lépés

Vegye ki a kész hagymás tortát a sütőből a tálcán, és hagyja egy kicsit kihűlni, mielőtt felszeletelné. Így tudnak a legjobban összeérni az ízek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új