HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma

Hagyományos becsinált leves

Sokan gondolják úgy, hogy a jó étel csak idő és szeretet kérdése. Nos, a hagyományos becsinált leves receptje mindkettőből kíván bőségesen. Gyermekkorom óta készítjük ezt a levest a családunkban, én pedig már számtalanszor elkészítettem magam is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Minden csirke Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 szem fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 2 evőkanál csípős pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl csipkebogyó lekvár Hozzáadott
  • 2 dl ecet Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy nagy méretű lábasban hagyjuk felmelegedni az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezalatt szeleteljük fel a zöldségeket is. Fontos, hogy a hagyma ne kapjon barna színt, mert ez megváltoztathatja a leves ízét.

2. Lépés

Szórjuk bele a csípős pirospaprikát a hagymára, és keverjük át gyorsan, hogy az ne égjen oda, majd öntsünk rából egy kis vizet. Az így elkészített alapot hívjuk \pörkölt alapnak\ ez adja a leves jellegzetes ízét.

3. Lépés

Mehet bele a csirke és a zöldségek, majd öntsük fel vízzel, úgy, hogy ellepje őket. Ne ijedjünk meg, ha elsőre vöröses színű lesz a leves, ez a pirospaprikától van, később megszűnik.

4. Lépés

Főzzük a levest közepes lángon, amíg a hús meg nem puhul. Időnként ellenőrizzük a leves készültségét, és ha szükséges, sózzunk, borsozzunk utána.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem olyan puha, ahogyan szeretnénk, adjuk hozzá a csipkebogyó lekvárt és az ecetet, keverjük el benne, és készre főzzük a levest. Az ecettől lesz a becsinált leves jellegzetesen savanykás, a csipkebogyó lekvártól pedig édes.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új