HIRDETŐ

Hagyományos cseresznyés pite

A hagyományos cseresznyés pite egy klasszikus desszert, amely friss cseresznyével töltött, lágy, morzsás tésztából készül. A sütés során az édes cseresznye levet enged, amely bevonja a tésztát és intenzív ízt ad a pitének. A frissítő és gyümölcsös ízeknek köszönhetően tökéletes nyári délutáni nasinak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g friss cseresznye Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 teákanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Porcukor a dszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1 Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Egy tűzálló piteformát kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.

3. Lépés

3 A lisztet, cukrot, sütport és sót összeverjük egy tálban.

4. Lépés

Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, majd összemorzsoljuk a tésztát, amíg homogén állagú lesz.

5. Lépés

A tésztához hozzáadjuk a tojást és vanília kivonatot, majdgyúrjuk össze a tésztát.

6. Lépés

A tésztát k egyenlő részre osztjuk, majd egyik részt kinyújtjuk és a piteformába helyezzük úgy, hogy az oldalait is befedje.

7. Lépés

A gyümölcsöt a pite alapjára halmozzuk.

8. Lépés

A másik tésztarészt kinyújtjuk és a csernyés rég tetejére helyezzük, összenyomkodjuk a 2 tésztaréteg szélét, majd tetejét átlyukasztj villával, hogy a gőz távozhasson.

9. Lépés

A pitét 30-40 percig sütjük, amíg a tészta aranyszínű.

10. Lépés

Hagyjuk kicsit kihűlni majd porcukorral megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek