HIRDETŐ

Hagyományos cseresznyés pite

A hagyományos cseresznyés pite egy klasszikus desszert, amely friss cseresznyével töltött, lágy, morzsás tésztából készül. A sütés során az édes cseresznye levet enged, amely bevonja a tésztát és intenzív ízt ad a pitének. A frissítő és gyümölcsös ízeknek köszönhetően tökéletes nyári délutáni nasinak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g friss cseresznye Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 teákanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Porcukor a dszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1 Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Egy tűzálló piteformát kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.

3. Lépés

3 A lisztet, cukrot, sütport és sót összeverjük egy tálban.

4. Lépés

Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, majd összemorzsoljuk a tésztát, amíg homogén állagú lesz.

5. Lépés

A tésztához hozzáadjuk a tojást és vanília kivonatot, majdgyúrjuk össze a tésztát.

6. Lépés

A tésztát k egyenlő részre osztjuk, majd egyik részt kinyújtjuk és a piteformába helyezzük úgy, hogy az oldalait is befedje.

7. Lépés

A gyümölcsöt a pite alapjára halmozzuk.

8. Lépés

A másik tésztarészt kinyújtjuk és a csernyés rég tetejére helyezzük, összenyomkodjuk a 2 tésztaréteg szélét, majd tetejét átlyukasztj villával, hogy a gőz távozhasson.

9. Lépés

A pitét 30-40 percig sütjük, amíg a tészta aranyszínű.

10. Lépés

Hagyjuk kicsit kihűlni majd porcukorral megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új