HIRDETŐ

Forrás: quartm via Adobe Stock

Hagyományos csontleves főzése

Ez a kiadós csontleves egy hagyományos recept, amelyet mindig elkészítek, különösen a hidegebb hónapokban. Időnként maradék bio zöldségeket is beledobok, például sárgarépahéjat vagy póréhagymát, ami még intenzívebb ízt ad a húslevesemnek. Nemcsak rendkívül ízletes, hanem különösen tápanyagokban gazdag és egészséges is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg marhacsontok Hozzáadott
  • 2 dögevő Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 4 Sztalk zeller Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Tablespoon almaecet Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csontleves recept újbóli elkészítéséhez vegyünk egy nagy fazekat, és adjuk hozzá a marhahúscsontokat. Teljesen fedjük le a csontokat vízzel, és adjuk hozzá az almaecetet. Az almaecet segít kivonni a csontokból a tápanyagokat, ezért elengedhetetlen része a receptnek.

2. Lépés

Hagyja felforrni a vizet, majd vegye lejjebb a hőfokot, és hagyja csendesen főni. A felszálló habot rendszeresen hámozza le a felszínről. Ez fontos lépés ahhoz, hogy tiszta levest kapjunk.

3. Lépés

Közben hámozza meg a sárgarépát és a hagymát, vágja fel a zellert, és aprítsa fel a fokhagymát.

4. Lépés

Körülbelül 2 óra elteltével adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket a leveshez, és hagyjuk tovább párolódni. Minél tovább fő a húsleves, annál gazdagabb és intenzívebb lesz az íze. Én általában 24-48 órán át hagyom főni a húslevest.

5. Lépés

Ha elégedett az íz intenzitásával, szűrje át a levest egy finom szitán. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

6. Lépés

Öntse a csontlevest egy edénybe, és hagyja kihűlni. Ezután a húslevest körülbelül egy hétig tárolhatja a hűtőszekrényben, vagy kisebb adagokban lefagyaszthatja. Ez a húsleves számos étel, leves vagy mártás alapanyagaként használható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új