Forrás: quartm via Adobe Stock
Hagyományos csontleves főzése
Ez a kiadós csontleves egy hagyományos recept, amelyet mindig elkészítek, különösen a hidegebb hónapokban. Időnként maradék bio zöldségeket is beledobok, például sárgarépahéjat vagy póréhagymát, ami még intenzívebb ízt ad a húslevesemnek. Nemcsak rendkívül ízletes, hanem különösen tápanyagokban gazdag és egészséges is.
Hozzávalók
- 2 kg marhacsontok
- 2 dögevő
- 2 hagyma
- 4 Sztalk zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Tablespoon almaecet
- só és bors ízlés szerint
- víz
Eljárás
A csontleves recept újbóli elkészítéséhez vegyünk egy nagy fazekat, és adjuk hozzá a marhahúscsontokat. Teljesen fedjük le a csontokat vízzel, és adjuk hozzá az almaecetet. Az almaecet segít kivonni a csontokból a tápanyagokat, ezért elengedhetetlen része a receptnek.
Hagyja felforrni a vizet, majd vegye lejjebb a hőfokot, és hagyja csendesen főni. A felszálló habot rendszeresen hámozza le a felszínről. Ez fontos lépés ahhoz, hogy tiszta levest kapjunk.
Közben hámozza meg a sárgarépát és a hagymát, vágja fel a zellert, és aprítsa fel a fokhagymát.
Körülbelül 2 óra elteltével adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket a leveshez, és hagyjuk tovább párolódni. Minél tovább fő a húsleves, annál gazdagabb és intenzívebb lesz az íze. Én általában 24-48 órán át hagyom főni a húslevest.
Ha elégedett az íz intenzitásával, szűrje át a levest egy finom szitán. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Öntse a csontlevest egy edénybe, és hagyja kihűlni. Ezután a húslevest körülbelül egy hétig tárolhatja a hűtőszekrényben, vagy kisebb adagokban lefagyaszthatja. Ez a húsleves számos étel, leves vagy mártás alapanyagaként használható.