HIRDETŐ

Hagyományos, egyszerű Fejtettbab

A fejtettbab egy hagyományos, egyszerű és ízletes magyar étel, amelyet elsősorban télen fogyasztanak, mivel remekül átmelegíti a testet. Az elkészítése ugyan kicsit időigényes, viszben a végeredmény garantáltan kárpótol mindezért.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg száraz fejtettbab Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál sertészsír Hozzáadott
  • 2 húsleves kocka Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 3 babérlevél Hozzáadott
  • 12 dl ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Az előző este beáztatjuk a babot. Másnap leöblítjük és leszűrjük.

2. Lépés

Egy nagy méretű fazékban felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Megszórjuk a pirospaprikával és addig pirítjuk, míg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a babot, két liter vizet és a húsleves kockát. Beletesszük a babérlevelet is.

4. Lépés

Alacsony lángon, időnként megkeverve, lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

5. Lépés

Amikor a bab már majdnem megfőtt, megsózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk az ecetet, és még főzzük körülbelül 15-20 percig.

6. Lépés

Tálalás előtt eltávolítjuk a babérlevelet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új