HIRDETŐ

Forrás: canva

Hagyományos házi kenyér

A hagyományos házi kenyér receptje olyan egyedi ízekkel feltöltött recept, amely a szívét és a lélekét melengeti. Mindössze néhány egyszerű összetevőre van szükség, és egy kis időre, hogy a varázslatosan kellemes illatotól a konyhája megteljen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 10 g cukor Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 3 dl langyos víz Hozzáadott
  • Olaj a formához Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a sóval és a cukorral egy nagy tálban.

2. Lépés

Oldjuk fel az élesztőt a langyos vízben, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez.

3. Lépés

Dolgozzuk össze az összetevőket, amíg egyenletes tésztát kapunk.

4. Lépés

Takarjuk le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni egy meleg helyen, amíg a tészta meg nem duplázódik (kb. 1 óra).

5. Lépés

Présseljük le a tésztát, gyúrjuk át, majd formázzuk kenyér alakúra és helyezzük kivajazott formába.

6. Lépés

Hagyjuk tovább kelni a tésztát a formában újabb 30 percig.

7. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és süssük a kenyeret 2 órán keresztül.

8. Lépés

A sütés után vegyük ki a formából, és hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új