Forrás: canva
Hagyományos házi kenyér
A hagyományos házi kenyér receptje olyan egyedi ízekkel feltöltött recept, amely a szívét és a lélekét melengeti. Mindössze néhány egyszerű összetevőre van szükség, és egy kis időre, hogy a varázslatosan kellemes illatotól a konyhája megteljen.
Hozzávalók
- 500 g búzaliszt
- 10 g só
- 10 g cukor
- 25 g élesztő
- 3 dl langyos víz
- Olaj a formához
Eljárás
Keverjük össze a lisztet a sóval és a cukorral egy nagy tálban.
Oldjuk fel az élesztőt a langyos vízben, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
Dolgozzuk össze az összetevőket, amíg egyenletes tésztát kapunk.
Takarjuk le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni egy meleg helyen, amíg a tészta meg nem duplázódik (kb. 1 óra).
Présseljük le a tésztát, gyúrjuk át, majd formázzuk kenyér alakúra és helyezzük kivajazott formába.
Hagyjuk tovább kelni a tésztát a formában újabb 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és süssük a kenyeret 2 órán keresztül.
A sütés után vegyük ki a formából, és hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk.