HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : silviarita

Hagyományos karácsonyi kekszek kivágása

Ez a recept évek óta az egyik állandó rituálénk az adventi időszakban. Minden évben összeülünk családostul, és együtt sütjük meg ezeket a finom, vajas kekszeket. Könnyű elkészíteni őket, és az illat, amely végigszáll a házon, egyszerűen mennyei. Akár ajándékba adjuk, akár magunk esszük, ezek a kekszek még ünnepibbé teszik a karácsonyi időszakot!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • Egy bio citrom héja Hozzáadott
  • Díszítéshez: Cukorcukor, csokoládészórás stb. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A karácsonyi kekszek kivágásához először keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot egy nagy tálban. Javaslom, hogy a lisztet előzőleg szitáljuk át, hogy elkerüljük a csomósodást és javítsuk a sütési eredményt.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vajat apró darabokban és a tojásokat a száraz keverékhez. Fontos, hogy a vaj puha legyen, de ne olvadjon meg.

3. Lépés

Reszeljük le a citromot, és adjuk a tésztához. Ez nem kötelező, de friss ízt ad a keksznek.

4. Lépés

Gyúrjunk mindent sima tésztává. Én szeretem a kezemet használni ehhez, mert így jobban érezni a tésztát. Ha a tészta túl ragacsos, adjunk hozzá még egy kis lisztet.

5. Lépés

Csomagolja a tésztát fóliába, és tegye a hűtőbe legalább egy órára. Ezután nemcsak könnyebb lesz a tésztát kinyújtani, de a sütőben a kekszek is jobban megőrzik majd a formájukat.

6. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütő 160°C). Közben lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát. A tésztának körülbelül 3-4 mm vastagnak kell lennie.

7. Lépés

Vágja ki tetszés szerinti kekszkivágóval, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsibe. A kekszek közötti réseknek elég nagynak kell lenniük, mivel a sütőben még emelkedni fognak.

8. Lépés

Süssük a kekszeket 10-12 percig, amíg aranybarnára sülnek. Mindig figyeljünk rájuk, mert minden sütő kicsit másképp melegszik.

9. Lépés

A karácsonyi kekszeket hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt díszítjük őket. A kreativitásodnak itt nincsenek határai.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új