Forrás: EzumeImages via iStockPhotos
Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra
Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!
Hozzávalók
- 4 közepes méret Burgonya
- 2 dögevő
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g Füstölt kolbász (vagy ízlés szerint)
- 1 Tablespoon növényi olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 Teáskanál Majoránna
- 2 l Hús- vagy zöldségalaplé
- Finomra vágott petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A kolbászleves elkészítéséhez először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk apró kockákra. Egy tipp tőlem: ha a burgonyát egyforma méretű darabokra vágod, egyenletesebben fő meg, és a levesed tökéletes lesz!
Ezután hámozza meg és kockázza fel a sárgarépát és a hagymát. Ismét a tipp a méret.
Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát, amíg áttetszővé válik. Minél tovább sütjük a hagymát, annál intenzívebb lesz az íze.
Most nyomjuk bele a fokhagymát, és röviden pirítsuk meg, de vigyázzunk, hogy ne hagyjuk túl sokáig, mert a fokhagyma megkeseredik.
Ezután adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és sárgarépát. Mindent jól megkeverünk, és rövid ideig sütjük.
A kolbászt szeletekre vágjuk és hozzáadjuk.
Mindent felöntünk vízzel, hozzáadjuk a húsleveskockákat, és felforraljuk. Szeretem a húsleveskockát használni a nagyobb íz érdekében, de ha szeretné, házi készítésű húslevest is használhat.
Ha a leves felforrt, csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 30 percig, amíg a burgonya és a sárgarépa megpuhul.
9 Az egyszerű kolbászlevest sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, és tálalás előtt petrezselyemmel díszítjük.