HIRDETŐ

Forrás: EzumeImages via iStockPhotos

Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra

Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 közepes méret Burgonya Hozzáadott
  • 2 dögevő Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 400 g Füstölt kolbász (vagy ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 l Hús- vagy zöldségalaplé Hozzáadott
  • Finomra vágott petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A kolbászleves elkészítéséhez először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk apró kockákra. Egy tipp tőlem: ha a burgonyát egyforma méretű darabokra vágod, egyenletesebben fő meg, és a levesed tökéletes lesz!

2. Lépés

Ezután hámozza meg és kockázza fel a sárgarépát és a hagymát. Ismét a tipp a méret.

3. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát, amíg áttetszővé válik. Minél tovább sütjük a hagymát, annál intenzívebb lesz az íze.

4. Lépés

Most nyomjuk bele a fokhagymát, és röviden pirítsuk meg, de vigyázzunk, hogy ne hagyjuk túl sokáig, mert a fokhagyma megkeseredik.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és sárgarépát. Mindent jól megkeverünk, és rövid ideig sütjük.

6. Lépés

A kolbászt szeletekre vágjuk és hozzáadjuk.

7. Lépés

Mindent felöntünk vízzel, hozzáadjuk a húsleveskockákat, és felforraljuk. Szeretem a húsleveskockát használni a nagyobb íz érdekében, de ha szeretné, házi készítésű húslevest is használhat.

8. Lépés

Ha a leves felforrt, csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 30 percig, amíg a burgonya és a sárgarépa megpuhul.

9. Lépés

9 Az egyszerű kolbászlevest sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, és tálalás előtt petrezselyemmel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új