HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Hagyományos magyar tökfőzelék gazdagon

A Hagyományos tökfőzelék egyik legismertebb magyar konyhában gyakran elkészített zöldségfőzelékek közé tartozik. Az egyszerűsége mellett, a növényi rostokban gazdag, így komoly szerepet játszik az egészségnedvességét hiányzik alapélelmiszerek rendszeres aránya. A tökben tápanyagokban gazdag és nagyon változatos módon felhasználható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sütőtök Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 112 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy lábosban az olajon üvegesre pirítjuk.

2. Lépés

A tököt megmossuk, meghámozzuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Ha kész, hozzáadjuk a hagymához.

3. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, a köménymagot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól elkeverjük, majd fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk, amíg a tök megpuhul.

4. Lépés

Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tökhöz. Addig főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik.

5. Lépés

Tálaláskor friss, aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új