HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Hagyományos magyar tökfőzelék gazdagon

A Hagyományos tökfőzelék egyik legismertebb magyar konyhában gyakran elkészített zöldségfőzelékek közé tartozik. Az egyszerűsége mellett, a növényi rostokban gazdag, így komoly szerepet játszik az egészségnedvességét hiányzik alapélelmiszerek rendszeres aránya. A tökben tápanyagokban gazdag és nagyon változatos módon felhasználható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sütőtök Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 112 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy lábosban az olajon üvegesre pirítjuk.

2. Lépés

A tököt megmossuk, meghámozzuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Ha kész, hozzáadjuk a hagymához.

3. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, a köménymagot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól elkeverjük, majd fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk, amíg a tök megpuhul.

4. Lépés

Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tökhöz. Addig főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik.

5. Lépés

Tálaláskor friss, aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek