Forrás: Pixabay
Hagyományos mexikói friss paradicsom Salsa Verde
Élvezze a mexikói konyha autentikus pikantériáját ezzel a Tomatillo Salsa Verde-vel. Ez a recept kiváló kiegészítője a mindennapi étkezésnek. Tálalhatod nachoshoz, enchiladas fölé, vagy bármilyen mexikói ételhez egy kis plusz ízkavalkádért!
Hozzávalók
- 11⁄2 font Friss paradicsom
- 1⁄2 csésze Finomra vágott fehér hagyma
- 1⁄2 csésze Apróra vágott korianderlevél
- 1 evőkanál Friss lime juice
- 2 Jalapeño paprika, kimagozva, kimagozva és apróra vágva
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- só ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy eltávolítjuk a paradicsom héját, és alaposan leöblítjük, hogy eltávolítsuk a ragacsos maradványokat. A tisztítás után vágjuk félbe őket.
Tegye a paradicsomot, a Jalapeño paprikát, a fokhagymát és a hagymát egy tepsibe, és sütőben süsse, amíg a paradicsom megpirul. Ez általában körülbelül 7-10 percet vesz igénybe.
Most óvatosan tegye át a sült paradicsomot, a jalapenót, a fokhagymát és a hagymát egy turmixgépbe. Adjuk hozzá az apróra vágott korianderleveleket és a friss lime levét.
Turmixolja a főzetet, amíg durva püré nem lesz belőle.
Tegye át a salsát egy tálalóedénybe, és élvezze a házi készítésű Tomatillo-Salsa Verde-t.