HIRDETŐ

Forrás: Worawith via Adobe Stock

Hagyományos nyelvpörkölt

A nyelvpörkölt egy igen hagyományos és finom étel, amely főtt marhanyelvből és krémes mártásból áll. Gyakran krumplipürével és zöldségekkel tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Darab Marhanyelv Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 Darab Hagymák Hozzáadott
  • 2 Darab dögevő Hozzáadott
  • 250 ml Hab Hozzáadott
  • 2 Evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az első lépés a nyelvrágó elkészítésében a nyelv tisztítása és öblítése. Ezután helyezze a nyelvet egy nagy fazékba, és adjon hozzá vizet, amíg a nyelv teljesen be nem fedődik. Hozza forrásba, és főzze 2-3 órán keresztül.

2. Lépés

2. Amíg a nyelv fő, hámozzuk meg a hagymát és a répát, majd vágjuk őket kis darabokra.

3. Lépés

3. Ha a nyelv puha, vegyük ki a fazékból és hagyjuk kihűlni. Ezután távolítsuk el a nyelv bőrét és vágjuk vékony szeletekre a nyelvet.

4. Lépés

4. Párolja meg a hagymát és a répát egy külön edényben, majd adjon hozzá szeletelt nyelvet. Ízesítse sóval és borssal.

5. Lépés

5. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet némi hideg vízzel, amíg csomómentes nem lesz. Ezt a keveréket adjuk hozzá az edényben lévő többi hozzávalóhoz, és alaposan keverjük össze.

6. Lépés

6. Végül adjuk hozzá a tejszínt és alaposan keverjük össze. Főzzük a ragut kis lángon 10 percig.

7. Lépés

7. A nyelv ragu kész a felszolgálásra. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új