:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/vvHf68t5Ru45dKCiffIt/921a683e0a730fb70a8ec7e916c063.png)
Forrás: Worawith via Adobe Stock
Hagyományos nyelvpörkölt
A nyelvpörkölt egy igen hagyományos és finom étel, amely főtt marhanyelvből és krémes mártásból áll. Gyakran krumplipürével és zöldségekkel tálalják.
Hozzávalók
- 1 Darab Marhanyelv
- 2 l víz
- 2 Darab Hagymák
- 2 Darab dögevő
- 250 ml Hab
- 2 Evőkanál liszt
- 1 Teáskanál só
- 1 Teáskanál bors
Eljárás
Az első lépés a nyelvrágó elkészítésében a nyelv tisztítása és öblítése. Ezután helyezze a nyelvet egy nagy fazékba, és adjon hozzá vizet, amíg a nyelv teljesen be nem fedődik. Hozza forrásba, és főzze 2-3 órán keresztül.
2. Amíg a nyelv fő, hámozzuk meg a hagymát és a répát, majd vágjuk őket kis darabokra.
3. Ha a nyelv puha, vegyük ki a fazékból és hagyjuk kihűlni. Ezután távolítsuk el a nyelv bőrét és vágjuk vékony szeletekre a nyelvet.
4. Párolja meg a hagymát és a répát egy külön edényben, majd adjon hozzá szeletelt nyelvet. Ízesítse sóval és borssal.
5. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet némi hideg vízzel, amíg csomómentes nem lesz. Ezt a keveréket adjuk hozzá az edényben lévő többi hozzávalóhoz, és alaposan keverjük össze.
6. Végül adjuk hozzá a tejszínt és alaposan keverjük össze. Főzzük a ragut kis lángon 10 percig.
7. A nyelv ragu kész a felszolgálásra. Jó étvágyat!