Forrás: Youtube
Hagyományos puncsos mignon
Bizony-bizony, ez a mindenki által jól ismert mignon receptje, mégpedig a legfinomabbé, a puncsosé. Pont olyan, mint amit gyerekkorunkban árultak a boltokban.
Hozzávalók
Tészta
- 1 ks tojássárgája
- 1 ks tojásfehérje
- 20 g cukor
- 30 g liszt
- 1 mk szódabikarbóna
Töltelék
- 17 g vaj
- 1 tk kakaópor
- 1 tk rumaroma
- 1 tk tej
- 1 tk baracklekvár
Máz
- 40 ml víz
- fél tk ecet
- 75 g kristálycukor
- pár csepp vörös festék
Eljárás
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd belekeverjük a sárgáját is. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük. Egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, elsimítjuk és 180°C-on kb 20-25 percig sütjük.
Ha megsült, felharmadoljuk a tésztát, majd a széleket levágjuk és a töltelékhez készítjük. A vajat a kakaóporral, a rumaromával, a tejjel és a baracklekvárral alaposan összedolgozzuk. Majd a félretett tésztaszéleket belemorzsoljuk a töltelékalapba és összekeverjük. A háromba vágott tésztát megkenjük, egymásra rétegezzük és betesszük a hűtőbe pihenni.
A mázhoz a vizet a kristálycukorral és egy kis ecettel felforraljuk. A főzőedényből átöntjük egy keverőtálba, és addig kevergetjük lassan, míg ki nem fehéredik. Pár csepp piros ételfestéket keverünk bele. A pihentetett tésztákat kockákra vágjuk és egyenként leöntjük a mázzal, hagyjuk megdermedni és már kínálhatjuk is.