HIRDETŐ

Hagyományos rétes réteslapból

A rétes tészta lapokkal túróval töltött sütemény, melyet hagyományosan ünnepe készítenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Csomag réteslap Hozzáadott
  • 1 kg túró Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dkg vanília ízű pudingpor Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 15 dkg vaj Hozzáadott
  • 20 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a tepsi kenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Első részként a túrót átöntjük, majd összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a pudingporral.

2. Lépés

A tojások fehérjét és sárgáját külön-külön választjuk szét. A tojássárgákat a túróhoz adjuk, majd simára keverjük.

3. Lépés

A tojásfehérjéket egy tálban kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a túrós masszába.

4. Lépés

Egy serpenyőben a zsemlemorzsát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat és állandó keverés mellett összepirítjuk.

5. Lépés

Az előmelegített sütőt 180 fokra állítjuk. Egy tepsi alját kikenünk olajjal.

6. Lépés

Az első réteg reteszlappal beborítjuk a tepsi alját majd megkenjük a túrós masszával és megszórjuk a zsemlemorzsás keverékkel.

7. Lépés

Ezt az eljárást addig folytatjuk, amíg elfogy a töltelék vagy a reteszlábak. Az utolsó réteg legyen reteszlappal befedve.

8. Lépés

A tepsit betesszük a sütőbe és kb. 30 percig sütjük, amíg a rétestésztalapok megpirulnak a tetején.

9. Lépés

Amikor kész a rétes, kivesszük a sütőből és legalább 10 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Ezután szeleteljük fel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új