Hagyományos rétes réteslapból
A rétes tészta lapokkal túróval töltött sütemény, melyet hagyományosan ünnepe készítenek.
Hozzávalók
- 1 Csomag réteslap
- 1 kg túró
- 4 ks tojás
- 10 dkg cukor
- 2 Csomag vaníliás cukor
- 2 dkg vanília ízű pudingpor
- 1 ks citrom reszelt héja
- 15 dkg vaj
- 20 dkg zsemlemorzsa
- olaj a tepsi kenéséhez
Eljárás
Első részként a túrót átöntjük, majd összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a pudingporral.
A tojások fehérjét és sárgáját külön-külön választjuk szét. A tojássárgákat a túróhoz adjuk, majd simára keverjük.
A tojásfehérjéket egy tálban kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a túrós masszába.
Egy serpenyőben a zsemlemorzsát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat és állandó keverés mellett összepirítjuk.
Az előmelegített sütőt 180 fokra állítjuk. Egy tepsi alját kikenünk olajjal.
Az első réteg reteszlappal beborítjuk a tepsi alját majd megkenjük a túrós masszával és megszórjuk a zsemlemorzsás keverékkel.
Ezt az eljárást addig folytatjuk, amíg elfogy a töltelék vagy a reteszlábak. Az utolsó réteg legyen reteszlappal befedve.
A tepsit betesszük a sütőbe és kb. 30 percig sütjük, amíg a rétestésztalapok megpirulnak a tetején.
Amikor kész a rétes, kivesszük a sütőből és legalább 10 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Ezután szeleteljük fel tálaljuk.