HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hagyományos spanyol étel, a Csirkés paella

A csirkés paella hagyományos spanyol étel, mely az ősi rómaiak sütő technológiáját és az arabok rizsfőzési módszereit ötvözi. Az étel elnevezése a hagyományosan használt serpenyőre, a paellera-ra utal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g csirkemell Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 2 Közepes vadrépa Hozzáadott
  • 1 Közepes piros paprika Hozzáadott
  • 1 Közepes zöld paprika Hozzáadott
  • 1 Közepes sárga paprika Hozzáadott
  • 1 nagy fehér hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 400 g paradicsom konzerv Hozzáadott
  • 1 l csirkehúsleves Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
  • 1 node Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • 1 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Lépés

A csirkemellet vágd kisebb darabokra, majd sózd, borsozd. Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd meg a csirkehúst. Ha kész, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

3. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a paprikákat, a vadrépát és a petrezselymet pedig vékony csíkokra. A zöldségeket a maradék olajon pirítsd meg.

4. Lépés

Adj hozzá rizst, fűszerpaprikát és kurkumát, majd alaposan keverd össze.

5. Lépés

Öntsd hozzá a paradicsomot és a csirkehúslevest, sózd, borsozd, majd add hozzá a félretett csirkemellet.

6. Lépés

Sütőben 20-30 perc alatt párold puhára.

7. Lépés

Tálald melegen, petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új