Forrás: Pixabay
Hagyományos spanyol étel, a Csirkés paella
A csirkés paella hagyományos spanyol étel, mely az ősi rómaiak sütő technológiáját és az arabok rizsfőzési módszereit ötvözi. Az étel elnevezése a hagyományosan használt serpenyőre, a paellera-ra utal.
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 200 g Rizs
- 2 Közepes vadrépa
- 1 Közepes piros paprika
- 1 Közepes zöld paprika
- 1 Közepes sárga paprika
- 1 nagy fehér hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g paradicsom konzerv
- 1 l csirkehúsleves
- 100 ml olívaolaj
- 1 node Petrezselyem
- 1 teáskanál Kurkuma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
A csirkemellet vágd kisebb darabokra, majd sózd, borsozd. Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd meg a csirkehúst. Ha kész, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a paprikákat, a vadrépát és a petrezselymet pedig vékony csíkokra. A zöldségeket a maradék olajon pirítsd meg.
Adj hozzá rizst, fűszerpaprikát és kurkumát, majd alaposan keverd össze.
Öntsd hozzá a paradicsomot és a csirkehúslevest, sózd, borsozd, majd add hozzá a félretett csirkemellet.
Sütőben 20-30 perc alatt párold puhára.
Tálald melegen, petrezselyemmel megszórva.