HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma

Hagyományos toroskáposzta

A toroskáposzta családi ünnepeink és baráti összejövetelek visszatérő fogása. Sokszor előfordul, hogy még az ünnepi asztalon is helyet kap, annyira szeretjük mi is és a vendégeink is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 nagy fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 500 g sertéscsülök Hozzáadott
  • 500 g kolbász Hozzáadott
  • 3 nagyobb sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 tk őrölt köménymag Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Elsőként a sertéscsülököt tegyük fel főni. Nekem az a tapasztalatom, hogy ehhez a legjobb egy nagy méretű fazekat használni, amiben a hús bőven elfér.

2. Lépés

Közben pucoljuk meg és reszeljük le a sárgarépát, és aprítsuk fel a vöröshagymát. Ha megsült a hús, adjuk hozzá a zöldségeket, és folyamatosan kavarjuk. Ahhoz, hogy a zöldségek megfelelően megpiruljanak, én 3-4 percig szoktam őket pirítani.

3. Lépés

A káposztát vágjuk vékony csíkokra. A tapasztalataim szerint ez praktikusabb, mint reszelni, mert így a káposzta nem lesz szottyos. Adjuk hozzá a káposztát a fazékhoz, és keverjük össze a húsos-zöldséges alappal.

4. Lépés

Amikor a káposzta már jól összekeveredett a többi hozzávalóval, adjuk hozzá a fűszereket, majd öntsük fel vízzel. Vigyázzunk, a víz mennyisége változhat a káposzta savanyúságától és saját ízlésünktől függően.

5. Lépés

Következő lépésként jöhet a kolbász. Vágjuk fel karikákra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük tovább legalább 1,5-2 órán keresztül, amíg a káposzta megpuhul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új