HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Hagyományos Vajgaluska

A vajgaluska az egyik kedvencem a magyar konyhából. Sokszor elkészítettem már, a család és a barátok mindig megdicsérik. Bár egyszerűnek tűnik, néhány fortélyt azért érdemes megjegyezni, hogy a végeredmény igazán tökéletes legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 3 ek vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót. Figyeljünk rá, hogy a tészta ne legyen túl sűrű, gyorsan dolgozzunk, hogy a levegővel gazdagodva könnyebb, piskótaszerű tészta legyen belőle.

2. Lépés

Hagyjuk megdagadni a tésztát kb. 20 percig. Ettől lesz igazán finom és levegős. Ha túlságosan megdagadna, adjunk hozzá egy kevés lisztet.

3. Lépés

A serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kézzel formázzunk diónyi dumplingokat a tésztából, és szórjuk bele a forró vajba. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, mert a galuskák szépen meg kell pirulniuk minden oldalon.

4. Lépés

Amíg a galuskák sülnek, figyeljünk rá, hogy ne égjenek oda. A záró lépésben szolgáljuk fel a vajgaluskát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek