Forrás: Pixabay: Hans
Hagyományos Vajgaluska
A vajgaluska az egyik kedvencem a magyar konyhából. Sokszor elkészítettem már, a család és a barátok mindig megdicsérik. Bár egyszerűnek tűnik, néhány fortélyt azért érdemes megjegyezni, hogy a végeredmény igazán tökéletes legyen.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 1 csipet só
- 3 ek vaj
Eljárás
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót. Figyeljünk rá, hogy a tészta ne legyen túl sűrű, gyorsan dolgozzunk, hogy a levegővel gazdagodva könnyebb, piskótaszerű tészta legyen belőle.
Hagyjuk megdagadni a tésztát kb. 20 percig. Ettől lesz igazán finom és levegős. Ha túlságosan megdagadna, adjunk hozzá egy kevés lisztet.
A serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kézzel formázzunk diónyi dumplingokat a tésztából, és szórjuk bele a forró vajba. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, mert a galuskák szépen meg kell pirulniuk minden oldalon.
Amíg a galuskák sülnek, figyeljünk rá, hogy ne égjenek oda. A záró lépésben szolgáljuk fel a vajgaluskát.