HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Hagyományos Vajgaluska

A vajgaluska az egyik kedvencem a magyar konyhából. Sokszor elkészítettem már, a család és a barátok mindig megdicsérik. Bár egyszerűnek tűnik, néhány fortélyt azért érdemes megjegyezni, hogy a végeredmény igazán tökéletes legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 3 ek vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót. Figyeljünk rá, hogy a tészta ne legyen túl sűrű, gyorsan dolgozzunk, hogy a levegővel gazdagodva könnyebb, piskótaszerű tészta legyen belőle.

2. Lépés

Hagyjuk megdagadni a tésztát kb. 20 percig. Ettől lesz igazán finom és levegős. Ha túlságosan megdagadna, adjunk hozzá egy kevés lisztet.

3. Lépés

A serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kézzel formázzunk diónyi dumplingokat a tésztából, és szórjuk bele a forró vajba. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, mert a galuskák szépen meg kell pirulniuk minden oldalon.

4. Lépés

Amíg a galuskák sülnek, figyeljünk rá, hogy ne égjenek oda. A záró lépésben szolgáljuk fel a vajgaluskát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új