HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hagyományos Vargányás krumplileves

A vargányás krumplileves ízletes, magyaros étel, minden hozzávalója szinte egész évben hozzáférhető. A hozzáadott vargánya gomba és a krémessé tevő tejföl teszi különlegessé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g vargányagomba Hozzáadott
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • 1 l zöldség alaplé vagy víz Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A gombát és a krumplit pucold meg, és vágd össze kisebb kockákra.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel.

3. Lépés

Hevítsd fel az olajat egy fazekban, és dobd rá a hagymát. Pirítsd aranybarnára.

4. Lépés

Add hozzá a fokhagymát, majd a pirospaprikát, és a köményt. Keverd össze.

5. Lépés

Tegyél bele a gombát és a burgonyát, majd keverd össze, hogy mindenhol érje a fűszer.

6. Lépés

Öntsd fel zöldség alaplével vagy vízzel, add hozzá sót, borst, majd főzd körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.

7. Lépés

Ha a burgonya megpuhult, vedd le a tűzről, és turmixold le a levest egy botmixerrel.

8. Lépés

Ha le van turmixolva, add hozzá a tejfölt, keverd el benne, majd melegítsd át egy kicsit.

9. Lépés

Tálalásnál szórd meg petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új