Forrás: Pixabay
Hagyományos Vargányás krumplileves
A vargányás krumplileves ízletes, magyaros étel, minden hozzávalója szinte egész évben hozzáférhető. A hozzáadott vargánya gomba és a krémessé tevő tejföl teszi különlegessé.
Hozzávalók
- 500 g vargányagomba
- 500 g burgonya
- 1 Közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet őrölt bors
- 1 l zöldség alaplé vagy víz
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
A gombát és a krumplit pucold meg, és vágd össze kisebb kockákra.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
Hevítsd fel az olajat egy fazekban, és dobd rá a hagymát. Pirítsd aranybarnára.
Add hozzá a fokhagymát, majd a pirospaprikát, és a köményt. Keverd össze.
Tegyél bele a gombát és a burgonyát, majd keverd össze, hogy mindenhol érje a fűszer.
Öntsd fel zöldség alaplével vagy vízzel, add hozzá sót, borst, majd főzd körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.
Ha a burgonya megpuhult, vedd le a tűzről, és turmixold le a levest egy botmixerrel.
Ha le van turmixolva, add hozzá a tejfölt, keverd el benne, majd melegítsd át egy kicsit.
Tálalásnál szórd meg petrezselyemmel.