HIRDETŐ

Hajdás palacsinta

A hajdás palacsinta ízletes és egészséges alternatíva a hagyományos palacsintákhoz. A hajdina liszt különleges, diós ízt ad nekik, a túró és a friss gyümölcsök hozzáadása pedig laktatóvá és vitamindúsá teszi őket. Ideális reggelire vagy könnyű, délutáni teadélutánra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 200 g Hajdinaliszt Hozzáadott
  • 500 ml Tej Hozzáadott
  • 2 pcs Tojások Hozzáadott
  • 1 csipetnyi Sók Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g Túró Hozzáadott
  • 2 kanalak méz Hozzáadott
  • 1 pcs banán Hozzáadott
  • 150 g friss bogyós gyümölcsök Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy tálban összekeverjük a hajdinlisztet, a tojásokat, egy csipet sót és a tejet. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kis olajat, majd öntsünk rá egy vékony réteg tésztát. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük a palacsintát.

3. Lépés

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót mézzel keverjük össze, hogy egyenletes masszát kapjunk. A banánt szeletekre vágjuk, a bogyókat megmossuk.

4. Lépés

Minden palacsintára kenjük a túrót, ráhelyezzük a banán szeleteket és az áfonyát. Feltekerjük a palacsintákat és tálaljuk. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek