Hajdás palacsinta
A hajdás palacsinta ízletes és egészséges alternatíva a hagyományos palacsintákhoz. A hajdina liszt különleges, diós ízt ad nekik, a túró és a friss gyümölcsök hozzáadása pedig laktatóvá és vitamindúsá teszi őket. Ideális reggelire vagy könnyű, délutáni teadélutánra.
Hozzávalók
Tészta
- 200 g Hajdinaliszt
- 500 ml Tej
- 2 pcs Tojások
- 1 csipetnyi Sók
Töltelék
- 200 g Túró
- 2 kanalak méz
- 1 pcs banán
- 150 g friss bogyós gyümölcsök
Eljárás
Egy tálban összekeverjük a hajdinlisztet, a tojásokat, egy csipet sót és a tejet. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk.
Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kis olajat, majd öntsünk rá egy vékony réteg tésztát. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük a palacsintát.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót mézzel keverjük össze, hogy egyenletes masszát kapjunk. A banánt szeletekre vágjuk, a bogyókat megmossuk.
Minden palacsintára kenjük a túrót, ráhelyezzük a banán szeleteket és az áfonyát. Feltekerjük a palacsintákat és tálaljuk. Jó étvágyat!