HIRDETŐ

Hajdás palacsinta

A hajdás palacsinta ízletes és egészséges alternatíva a hagyományos palacsintákhoz. A hajdina liszt különleges, diós ízt ad nekik, a túró és a friss gyümölcsök hozzáadása pedig laktatóvá és vitamindúsá teszi őket. Ideális reggelire vagy könnyű, délutáni teadélutánra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 200 g Hajdinaliszt Hozzáadott
  • 500 ml Tej Hozzáadott
  • 2 pcs Tojások Hozzáadott
  • 1 csipetnyi Sók Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g Túró Hozzáadott
  • 2 kanalak méz Hozzáadott
  • 1 pcs banán Hozzáadott
  • 150 g friss bogyós gyümölcsök Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy tálban összekeverjük a hajdinlisztet, a tojásokat, egy csipet sót és a tejet. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kis olajat, majd öntsünk rá egy vékony réteg tésztát. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük a palacsintát.

3. Lépés

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót mézzel keverjük össze, hogy egyenletes masszát kapjunk. A banánt szeletekre vágjuk, a bogyókat megmossuk.

4. Lépés

Minden palacsintára kenjük a túrót, ráhelyezzük a banán szeleteket és az áfonyát. Feltekerjük a palacsintákat és tálaljuk. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új