HIRDETŐ
Forrás: Akalashnikov00 from Getty Images
Hajdina kenyér
A hajdina kenyér finom, egészséges és gluténmentes alternatíva azok számára, akik alternatívát keresnek a hagyományos búzalisztből készített termékekhez. Ideális reggelire vagy leves mellé.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 500 g Hajdina kása
- 1 üveg meleg víz
- 1 csipetnyi Sók
- 2 kanalak Lenolaj
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Keverje össze a hajdinát meleg vízzel és sóval, majd tegye félre 2 órára.
2. Lépés
2 óra elteltével adjunk hozzá lenolajat, keverjük össze és turmixoljuk sima tésztává.
3. Lépés
Helyezze a tésztát a sütőformába, majd helyezze a forró sütőbe és süssön 40 percig 180 Celsius fokon.
4. Lépés
A sütés után vegye ki a kenyeret a sütőből, és hagyja hűlni, mielőtt felvágná.