HIRDETŐ
Forrás: zi3000 from Getty Images
Hal grillezéséhez készült pác
Ez az egyszerű, de ízletes pác nem csak az ízét növeli a grillezett halnak, hanem a hús is szaftosabb, ízletesebb és teljesebb lesz. Ideális minden típusú halhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Pác
- 60 ml olívaolaj
- 1 db lime
- 2 db fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- Petrezselyem zöld
Hal
- 4 db halfilé
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Először egy kis tálban keverje össze az összes hozzávalót a pácléhez. Olívaolaj, lime lé, zúzott fokhagyma, só, fekete bors és oregano.
2. Lépés
Helyezze a halfileket egy nagy edénybe vagy pác táskába. Öntözze őket páclevéllel és hagyja őket a hűtőben legalább 30 percig, ideális esetben az éjszakán át.
3. Lépés
A halat majd közepesen magas hőmérsékleten, körülbelül 4 percig sütse mindkét oldalán.