Forrás: 4kodiak from Getty Images Signature
Hal sörtésztában
A recept finom halak sörtésztában, fél óra alatt kész.
Hozzávalók
- 4 filék Bármilyen halból
- 1 üveg Lisztek
- 1 üveg Láger
- 1 pcs Tojás
- só és bors ízlés szerint
- Sütőolaj
Eljárás
Kezdetben készítse el a sörtésztát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a tojást és a sört. Lassan adjuk hozzá a sört, közben folyamatosan kevergetve, hogy ne képződjön csomó. Nagyon fontos, hogy a tészta olyan állagú legyen, mint a kissé sűrűbb kefir, ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis sört. A tésztának jól be kell vonnia a halat, de le is kell folynia a halról, vékony réteget képezve.
A halat ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Melegítsük fel az olajat egy edényben. Ellenőrizze, hogy jól forrósodik-e, egy kis tésztacseppet belecseppentve. Ha azonnal sülni kezd, és gyorsan felúszik a tetejére, akkor az olaj megfelelően forró. Nem szabad túlhevíteni az olajat, mert akkor a hal nem sül meg jól.
Kenje be minden egyes haldarabot a tésztával, és dobja a forró olajba. Süssük mindkét oldalát aranybarnára.
A sült halat tegye félre papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.