HIRDETŐ

Forrás: canva

Halászlé

Sok kísérletezés és a családi hagyományok alapján publikálom ezt a receptet, amely garantáltan hódítani fog a halászlevek szerelmeseinek körében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg ponty Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 Fűszeres hegyes zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál piros paprika Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 node Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 halkás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az olajat felhevítjük és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát. Ne pirítsuk túl a hagymát, mert keserűvé válhat.

2. Lépés

Amikor a hagyma és a paprika már elkezdett megpuhulni, hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen oda. Itt érdemes figyelni, mert a paprika színe és íze nagyban hozzájárul az elkészült halászlé minőségéhez.

3. Lépés

A halat kb. 5 centis darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymás-paprikás keverékhez. Megsózzuk, és annyi vizet öntünk alá, amennyi ellepi.

4. Lépés

Szép lassú tűzön, csendesen főzzük a halat kb. 20 percig. Itt fontos, hogy ne keverjük meg túl sűrűn, mert a hal könnyen szét tud esni. Ez alatt az idő alatt a hal íze összeér a hagymával és a paprikával, ami igazán gazdag ízt kölcsönöz majd a halászlének.

5. Lépés

Közben a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és külön fazékban feltesszük főni. Ha már majdnem kész, a levét a halhoz öntjük, majd a kifőtt burgonyát hozzáadjuk a leveshez.

6. Lépés

Hozzáadjuk a halkásokat, és további 10-15 percig főzzük a levet. Lefedve hagyjuk állni 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új