Forrás: canva
Halászlé
Sok kísérletezés és a családi hagyományok alapján publikálom ezt a receptet, amely garantáltan hódítani fog a halászlevek szerelmeseinek körében.
Hozzávalók
- 1 kg ponty
- 2 Fej vöröshagyma
- 2 Fűszeres hegyes zöldpaprika
- 2 evőkanál piros paprika
- 1 dl olaj
- só ízlés szerint
- 1 kg burgonya
- 1 node Petrezselyem
- 2 halkás
Eljárás
Az olajat felhevítjük és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát. Ne pirítsuk túl a hagymát, mert keserűvé válhat.
Amikor a hagyma és a paprika már elkezdett megpuhulni, hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen oda. Itt érdemes figyelni, mert a paprika színe és íze nagyban hozzájárul az elkészült halászlé minőségéhez.
A halat kb. 5 centis darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymás-paprikás keverékhez. Megsózzuk, és annyi vizet öntünk alá, amennyi ellepi.
Szép lassú tűzön, csendesen főzzük a halat kb. 20 percig. Itt fontos, hogy ne keverjük meg túl sűrűn, mert a hal könnyen szét tud esni. Ez alatt az idő alatt a hal íze összeér a hagymával és a paprikával, ami igazán gazdag ízt kölcsönöz majd a halászlének.
Közben a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és külön fazékban feltesszük főni. Ha már majdnem kész, a levét a halhoz öntjük, majd a kifőtt burgonyát hozzáadjuk a leveshez.
Hozzáadjuk a halkásokat, és további 10-15 percig főzzük a levet. Lefedve hagyjuk állni 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.