HIRDETŐ

Forrás: canva

Halászlé

Sok kísérletezés és a családi hagyományok alapján publikálom ezt a receptet, amely garantáltan hódítani fog a halászlevek szerelmeseinek körében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg ponty Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 Fűszeres hegyes zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál piros paprika Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 node Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 halkás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az olajat felhevítjük és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát. Ne pirítsuk túl a hagymát, mert keserűvé válhat.

2. Lépés

Amikor a hagyma és a paprika már elkezdett megpuhulni, hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen oda. Itt érdemes figyelni, mert a paprika színe és íze nagyban hozzájárul az elkészült halászlé minőségéhez.

3. Lépés

A halat kb. 5 centis darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymás-paprikás keverékhez. Megsózzuk, és annyi vizet öntünk alá, amennyi ellepi.

4. Lépés

Szép lassú tűzön, csendesen főzzük a halat kb. 20 percig. Itt fontos, hogy ne keverjük meg túl sűrűn, mert a hal könnyen szét tud esni. Ez alatt az idő alatt a hal íze összeér a hagymával és a paprikával, ami igazán gazdag ízt kölcsönöz majd a halászlének.

5. Lépés

Közben a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és külön fazékban feltesszük főni. Ha már majdnem kész, a levét a halhoz öntjük, majd a kifőtt burgonyát hozzáadjuk a leveshez.

6. Lépés

Hozzáadjuk a halkásokat, és további 10-15 percig főzzük a levet. Lefedve hagyjuk állni 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek