Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures
Halloween szellem vanília torta
A bársonyos krémsajtmázzal bevont nedves vaníliatorta kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Az íze egyáltalán nem kísérteties, teljesen isteni!
Hozzávalók
A tortához:
- 2 csészék fehér cukor
- 1 csésze vaj
- 4 Tojás
- 4 kanalak vanília kivonat
- 3 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- 31⁄2 kanalak sütőpor
- 1 csésze tej
A krémsajtos mázhoz:
- 2 csomagok krémsajt
- 1⁄2 csésze vaj
- 4 csészék porcukor
- 2 kanalak vanília kivonat
A szellemekért:
- Felhasználásra kész fehér fondant
- Ehető fekete tinta
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 350 fokra (175 fok). Zsírozzon és lisztezzen ki egy 9x13 hüvelykes tepsit, vagy bélelje ki pergamenpapírral. Ha kibéleli a tepsit, hagyjon egy kis papírt kilógni, hogy a sütemény sütése után könnyen eltávolítható legyen.
Egy közepes tálban keverjük össze a cukrot és a vajat. Egyenként verjük bele a tojásokat, majd keverjük bele a vaníliaesszenciát. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, majd a tejjel felváltva adjuk a tejszínes keverékhez. Ne keverjük túl, csak addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. Öntse a tortatésztát az előkészített formába.
Süssük 30-40 percig az előmelegített sütőben, vagy amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Hagyja kihűlni.
Amíg a torta hűl, készítse el a krémsajtos mázat úgy, hogy a krémsajtot, a vajat, a porcukrot és a vaníliakivonatot egy tálban összekeveri. Keverjük simára.
Ha a torta kihűlt, kenje meg a tetejét egy bőséges réteg krémsajtmázzal.
A szellemek elkészítéséhez tekerje ki a fehér fondant darabokat körülbelül negyed hüvelyk vastagságúra. Fontos tipp, hogy a kezünket és a felületet porcukorral porítsuk be, hogy a fondant ne ragadjon le. Vágjuk szellemformákra, és helyezzük fel őket a tortára.
Az ehető fekete tintával rajzolj szemet és szájat a szellemeknek. Most már van egy kísértetiesen finom szellemtorta!