HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures

Halloween szellem vanília torta

A bársonyos krémsajtmázzal bevont nedves vaníliatorta kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Az íze egyáltalán nem kísérteties, teljesen isteni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tortához:

  • 2 csészék fehér cukor Hozzáadott
  • 1 csésze vaj Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 4 kanalak vanília kivonat Hozzáadott
  • 3 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 312 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 1 csésze tej Hozzáadott

A krémsajtos mázhoz:

  • 2 csomagok krémsajt Hozzáadott
  • 12 csésze vaj Hozzáadott
  • 4 csészék porcukor Hozzáadott
  • 2 kanalak vanília kivonat Hozzáadott

A szellemekért:

  • Felhasználásra kész fehér fondant Hozzáadott
  • Ehető fekete tinta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 350 fokra (175 fok). Zsírozzon és lisztezzen ki egy 9x13 hüvelykes tepsit, vagy bélelje ki pergamenpapírral. Ha kibéleli a tepsit, hagyjon egy kis papírt kilógni, hogy a sütemény sütése után könnyen eltávolítható legyen.

2. Lépés

Egy közepes tálban keverjük össze a cukrot és a vajat. Egyenként verjük bele a tojásokat, majd keverjük bele a vaníliaesszenciát. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, majd a tejjel felváltva adjuk a tejszínes keverékhez. Ne keverjük túl, csak addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. Öntse a tortatésztát az előkészített formába.

3. Lépés

Süssük 30-40 percig az előmelegített sütőben, vagy amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Hagyja kihűlni.

4. Lépés

Amíg a torta hűl, készítse el a krémsajtos mázat úgy, hogy a krémsajtot, a vajat, a porcukrot és a vaníliakivonatot egy tálban összekeveri. Keverjük simára.

5. Lépés

Ha a torta kihűlt, kenje meg a tetejét egy bőséges réteg krémsajtmázzal.

6. Lépés

A szellemek elkészítéséhez tekerje ki a fehér fondant darabokat körülbelül negyed hüvelyk vastagságúra. Fontos tipp, hogy a kezünket és a felületet porcukorral porítsuk be, hogy a fondant ne ragadjon le. Vágjuk szellemformákra, és helyezzük fel őket a tortára.

7. Lépés

Az ehető fekete tintával rajzolj szemet és szájat a szellemeknek. Most már van egy kísértetiesen finom szellemtorta!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új