HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/qAyO2ZmPW8_sqOm9oN7Z/e686b4b103e7e7485f8505b3762e09.jpeg)
Forrás: FB: Magyaros Ízőrzők
Hamis stíriai metélt
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g túró
- 4 ks tojás
- 250 g szélesmetélt
- 50 g margarin
- 6 evőkanál kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor vagy aroma
- 1 ks citrom reszelt héja
- Ízlés szerint só
- ízlés szerint mazsola
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A tésztát főzzük meg kevés sós vízben.
2. Lépés
Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától.
3. Lépés
Adjunk a tojássárgájához 4 evőkanál cukrot és egy csomag vaníliás cukrot. Verjük fel.
4. Lépés
Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a margarint és a túrót.
5. Lépés
Amikor a tészta kihűlt, a tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral habbá verem.
6. Lépés
Óvatosan keverjük össze az egészet.
7. Lépés
Hozzáadom a tésztához.
8. Lépés
Margarinnal kikent tepsibe teszem, és 180°C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
9. Lépés
Amikor elkészült, kockákra vágom, és a tetejét megszórom porcukorral. Jó étvágyat kívánok!