HIRDETŐ

Forrás: Esin Deniz via Adobe Stock

Hamsi Tava - sült szardínia Törökország

A "Hamsi Tava" az egyik kedvenc török ételem. Ez egy klasszikus tengerparti étel, amelyet elsősorban friss szardíniával készítenek. Először a törökországi Fekete-tenger partján tett utazásom során találkoztam vele, és lenyűgözött az egyszerűsége és a finom íze. A szardíniát kukoricalisztbe mártják és ropogósra sütik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Friss szardínia Hozzáadott
  • 2 Csészék kukoricadara Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A "Hamsi Tava" recepthez kezdjük a szardíniák megtisztításával: Távolítsa el a fejet és a belsőségeket, majd alaposan öblítse le. A szardíniát egészben kell hagyni, mivel így az elkészítés során jobban megőrzi természetes ízét.

2. Lépés

Ezután a szardíniát enyhén megszárítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük.

3. Lépés

Forgassa meg a szardíniákat a kukoricalisztben, hogy enyhén beborítsa őket zsemlemorzsába. Ezáltal a szardíniák ropogós textúrát kapnak, amikor megsütjük őket.

4. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.

5. Lépés

Ha az olaj felforrósodott, tegye bele a szardíniát, és süsse mindkét oldalát 3-4 percig, vagy amíg aranybarnára sül. A megfelelő sütési hőmérsékleten múlik minden, mivel a túl forró olaj megégeti a szardíniát, a túl hideg olaj pedig szivacsossá teszi.

6. Lépés

A szardíniát konyhai papíron lecsepegtetjük, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk. A török "Hamsi Tava"-t forrón, friss citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új