HIRDETŐ

Forrás: Esin Deniz via Adobe Stock

Hamsi Tava - sült szardínia Törökország

A "Hamsi Tava" az egyik kedvenc török ételem. Ez egy klasszikus tengerparti étel, amelyet elsősorban friss szardíniával készítenek. Először a törökországi Fekete-tenger partján tett utazásom során találkoztam vele, és lenyűgözött az egyszerűsége és a finom íze. A szardíniát kukoricalisztbe mártják és ropogósra sütik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Friss szardínia Hozzáadott
  • 2 Csészék kukoricadara Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A "Hamsi Tava" recepthez kezdjük a szardíniák megtisztításával: Távolítsa el a fejet és a belsőségeket, majd alaposan öblítse le. A szardíniát egészben kell hagyni, mivel így az elkészítés során jobban megőrzi természetes ízét.

2. Lépés

Ezután a szardíniát enyhén megszárítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük.

3. Lépés

Forgassa meg a szardíniákat a kukoricalisztben, hogy enyhén beborítsa őket zsemlemorzsába. Ezáltal a szardíniák ropogós textúrát kapnak, amikor megsütjük őket.

4. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.

5. Lépés

Ha az olaj felforrósodott, tegye bele a szardíniát, és süsse mindkét oldalát 3-4 percig, vagy amíg aranybarnára sül. A megfelelő sütési hőmérsékleten múlik minden, mivel a túl forró olaj megégeti a szardíniát, a túl hideg olaj pedig szivacsossá teszi.

6. Lépés

A szardíniát konyhai papíron lecsepegtetjük, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk. A török "Hamsi Tava"-t forrón, friss citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek