HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hazai slambuc bográcsban

A slambuc bográcsban egy hagyományos magyar étel, amit általában szabad tűzön, bográcsban főznek. A recept egy könnyen elkészíthető verzióját mutatja be, amit otthoni körülmények között, a tűzhelyen is el lehet készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 kg fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, és addig pirítjuk, amíg szép pirosra sül.

3. Lépés

A pirospaprikát és a köményt is hozzáadjuk, majd kb. fél liter vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

A savanyú káposztát kicsavarjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük a maradék vízzel, majd fél óráig főzzük.

5. Lépés

A sült kolbászt karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk az edényhez. Amíg a kolbász megpirul, addig főzzük tovább a bográcsot.

6. Lépés

Az ételt forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások (1)

Gyoergy_Vidi 2023. 07. 26.

Sajnos a hús és a kolbász mennyisége kimaradt a recept felsorolásból.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek