HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hazai slambuc bográcsban

A slambuc bográcsban egy hagyományos magyar étel, amit általában szabad tűzön, bográcsban főznek. A recept egy könnyen elkészíthető verzióját mutatja be, amit otthoni körülmények között, a tűzhelyen is el lehet készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 kg fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, és addig pirítjuk, amíg szép pirosra sül.

3. Lépés

A pirospaprikát és a köményt is hozzáadjuk, majd kb. fél liter vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

A savanyú káposztát kicsavarjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük a maradék vízzel, majd fél óráig főzzük.

5. Lépés

A sült kolbászt karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk az edényhez. Amíg a kolbász megpirul, addig főzzük tovább a bográcsot.

6. Lépés

Az ételt forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások (1)

Gyoergy_Vidi 2023. 07. 26.

Sajnos a hús és a kolbász mennyisége kimaradt a recept felsorolásból.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új