Forrás: Pixabay
Hazai slambuc bográcsban
A slambuc bográcsban egy hagyományos magyar étel, amit általában szabad tűzön, bográcsban főznek. A recept egy könnyen elkészíthető verzióját mutatja be, amit otthoni körülmények között, a tűzhelyen is el lehet készíteni.
Hozzávalók
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 kg fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só és bors ízlés szerint
- 2 l víz
Eljárás
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, és addig pirítjuk, amíg szép pirosra sül.
A pirospaprikát és a köményt is hozzáadjuk, majd kb. fél liter vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk.
A savanyú káposztát kicsavarjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük a maradék vízzel, majd fél óráig főzzük.
A sült kolbászt karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk az edényhez. Amíg a kolbász megpirul, addig főzzük tovább a bográcsot.
Az ételt forrón, friss kenyérrel tálaljuk.
Sajnos a hús és a kolbász mennyisége kimaradt a recept felsorolásból.