HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Házi almás zsebek leveles tésztával

Ki ne szeretné őket, a ropogós almás zsebeket ropogós leveles tészta bevonattal? Ezek a házi készítésű almás zsebek abszolút csúcspontok és az egyik személyes kedvencem. Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, és minden alkalommal igazi csemege. Szóval gyűrd fel az ingujjadat, és láss neki!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Csomag leveles tészta Hozzáadott
  • 4 savanyú Alma (pl. Boskop vagy Granny Smith) Hozzáadott
  • 40 g cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 sárgája Hozzáadott
  • 1 Tablespoon víz Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A leveles tésztás almás zsebek elkészítéséhez először hámozzuk meg és magozzuk ki az almát, majd vágjuk apró kockákra. Ha szereted, rágcsálhatod őket, hiszen az almakockák ne legyenek túl nagyok.

2. Lépés

Keverje össze az almakockákat a cukorral és a fahéjjal egy serpenyőben, és közepes lángon párolja körülbelül 10 percig, amíg az alma szép puha és átsül. Időnként keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg.

3. Lépés

Amíg az alma párolódik, tekerje ki a leveles tésztát, és vágja nagyjából egyforma négyzetekre. Nem kell túlságosan ügyelni a tökéletességre: minél rusztikusabb, annál jobb. Azt hiszem, ettől lesz olyan bájos a házi almás zsebes.

4. Lépés

Amikor az alma elkészült, egyenletesen terítsük el a leveles tésztás négyzetekre, de a széleket hagyjuk szabadon. Arra is ügyeljünk, hogy a töltelék ne legyen túl magas, különben a zsebek később a sütés során szétpukkadnak!

5. Lépés

Ezután hajtsa össze a zsebeket, és jól nyomja össze a széleket. Egy villa itt nagyon hasznos lehet, hogy lezárja őket, és ugyanakkor szép mintát hozzon létre.

6. Lépés

Verjük fel a tojássárgáját a vízzel, és kenjük meg vele az almatáskákat. Ettől szép aranyszínűvé válnak sütés közben.

7. Lépés

Most süssük az almás zsebeket 200 fokon (felső/alsó hőfokon) kb. 20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

8. Lépés

A kész almatáskákat porcukorral meghintjük, és még melegen tálaljuk. Finom!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák