Forrás: Pixabay: RitaE
Házi almás zsebek leveles tésztával
Ki ne szeretné őket, a ropogós almás zsebeket ropogós leveles tészta bevonattal? Ezek a házi készítésű almás zsebek abszolút csúcspontok és az egyik személyes kedvencem. Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, és minden alkalommal igazi csemege. Szóval gyűrd fel az ingujjadat, és láss neki!
Hozzávalók
- 1 Csomag leveles tészta
- 4 savanyú Alma (pl. Boskop vagy Granny Smith)
- 40 g cukor
- 1 Teáskanál Fahéj
- 1 sárgája
- 1 Tablespoon víz
- Porcukor a porozáshoz
Eljárás
A leveles tésztás almás zsebek elkészítéséhez először hámozzuk meg és magozzuk ki az almát, majd vágjuk apró kockákra. Ha szereted, rágcsálhatod őket, hiszen az almakockák ne legyenek túl nagyok.
Keverje össze az almakockákat a cukorral és a fahéjjal egy serpenyőben, és közepes lángon párolja körülbelül 10 percig, amíg az alma szép puha és átsül. Időnként keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg.
Amíg az alma párolódik, tekerje ki a leveles tésztát, és vágja nagyjából egyforma négyzetekre. Nem kell túlságosan ügyelni a tökéletességre: minél rusztikusabb, annál jobb. Azt hiszem, ettől lesz olyan bájos a házi almás zsebes.
Amikor az alma elkészült, egyenletesen terítsük el a leveles tésztás négyzetekre, de a széleket hagyjuk szabadon. Arra is ügyeljünk, hogy a töltelék ne legyen túl magas, különben a zsebek később a sütés során szétpukkadnak!
Ezután hajtsa össze a zsebeket, és jól nyomja össze a széleket. Egy villa itt nagyon hasznos lehet, hogy lezárja őket, és ugyanakkor szép mintát hozzon létre.
Verjük fel a tojássárgáját a vízzel, és kenjük meg vele az almatáskákat. Ettől szép aranyszínűvé válnak sütés közben.
Most süssük az almás zsebeket 200 fokon (felső/alsó hőfokon) kb. 20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A kész almatáskákat porcukorral meghintjük, és még melegen tálaljuk. Finom!