HIRDETŐ
Házi fokhagymás nyúl

Házi fokhagymás nyúl

Diétás hús és egyszerű sütőben készült recept.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nyúl Hozzáadott
  • 900 ml víz Hozzáadott
  • 70 g fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • Grillező fűszerek Hozzáadott
  • Egész fekete bors Hozzáadott
  • új fűszerek Hozzáadott
  • Boróka bogyók Hozzáadott
  • durva só Hozzáadott
  • édes paprika por Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

Daraboljunk fel kb. 1500g nyulat. A nyúl mellkasát tegyük fel főni vízbe új fűszerekkel, babérlevéllel, egész fekete borssal, boróka bogyóval és egy csipet sóval. Ez lesz az alapja a sütőben sült nyúl öntetének. Ha a húst lehúzzuk róla, készíthetünk belőle kenyeret, vagy egyszerűen csak megesszük.

2. Lépés

A nyúl többi részét tepsibe rakjuk és durva szemű sóval, grillszőrnyekkel és őrölt paprikával megszórjuk. A nagyobb fej fokhagymát megtisztítjuk, felhasználjuk és hozzáadjuk a nyúlhoz. Jól összekeverjük, hagyjuk állni egy ideig.

3. Lépés

Amikor a csirkemellünk megfőtt, kivesszük és leszűrjük a levet, hagyjuk kicsit hűlni.

4. Lépés

Felöntjük a nyulat a tepsiben felével a húslevessel és fedve betesszük a sütőbe sütni.

5. Lépés

Amikor a nyulunk már félig puha, hozzáöntjük a maradék vizet, lefedjük és puhára pároljuk a sütőben. Végül felfedjük a tepsit a nyúllal, megszórjuk őrölt piros paprikával és egy kicsit megsütjük. Rizzsel, krumplival vagy tarhonyával tálaljuk. Jó étvágyat

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek