HIRDETŐ
Házi fokhagymás nyúl

Házi fokhagymás nyúl

Diétás hús és egyszerű sütőben készült recept.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nyúl Hozzáadott
  • 900 ml víz Hozzáadott
  • 70 g fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • Grillező fűszerek Hozzáadott
  • Egész fekete bors Hozzáadott
  • új fűszerek Hozzáadott
  • Boróka bogyók Hozzáadott
  • durva só Hozzáadott
  • édes paprika por Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

Daraboljunk fel kb. 1500g nyulat. A nyúl mellkasát tegyük fel főni vízbe új fűszerekkel, babérlevéllel, egész fekete borssal, boróka bogyóval és egy csipet sóval. Ez lesz az alapja a sütőben sült nyúl öntetének. Ha a húst lehúzzuk róla, készíthetünk belőle kenyeret, vagy egyszerűen csak megesszük.

2. Lépés

A nyúl többi részét tepsibe rakjuk és durva szemű sóval, grillszőrnyekkel és őrölt paprikával megszórjuk. A nagyobb fej fokhagymát megtisztítjuk, felhasználjuk és hozzáadjuk a nyúlhoz. Jól összekeverjük, hagyjuk állni egy ideig.

3. Lépés

Amikor a csirkemellünk megfőtt, kivesszük és leszűrjük a levet, hagyjuk kicsit hűlni.

4. Lépés

Felöntjük a nyulat a tepsiben felével a húslevessel és fedve betesszük a sütőbe sütni.

5. Lépés

Amikor a nyulunk már félig puha, hozzáöntjük a maradék vizet, lefedjük és puhára pároljuk a sütőben. Végül felfedjük a tepsit a nyúllal, megszórjuk őrölt piros paprikával és egy kicsit megsütjük. Rizzsel, krumplival vagy tarhonyával tálaljuk. Jó étvágyat

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új