Házi fokhagymás nyúl
Diétás hús és egyszerű sütőben készült recept.
Hozzávalók
- 1 nyúl
- 900 ml víz
- 70 g fokhagyma
- só
- babérlevél
- Grillező fűszerek
- Egész fekete bors
- új fűszerek
- Boróka bogyók
- durva só
- édes paprika por
Eljárás
Daraboljunk fel kb. 1500g nyulat. A nyúl mellkasát tegyük fel főni vízbe új fűszerekkel, babérlevéllel, egész fekete borssal, boróka bogyóval és egy csipet sóval. Ez lesz az alapja a sütőben sült nyúl öntetének. Ha a húst lehúzzuk róla, készíthetünk belőle kenyeret, vagy egyszerűen csak megesszük.
A nyúl többi részét tepsibe rakjuk és durva szemű sóval, grillszőrnyekkel és őrölt paprikával megszórjuk. A nagyobb fej fokhagymát megtisztítjuk, felhasználjuk és hozzáadjuk a nyúlhoz. Jól összekeverjük, hagyjuk állni egy ideig.
Amikor a csirkemellünk megfőtt, kivesszük és leszűrjük a levet, hagyjuk kicsit hűlni.
Felöntjük a nyulat a tepsiben felével a húslevessel és fedve betesszük a sütőbe sütni.
Amikor a nyulunk már félig puha, hozzáöntjük a maradék vizet, lefedjük és puhára pároljuk a sütőben. Végül felfedjük a tepsit a nyúllal, megszórjuk őrölt piros paprikával és egy kicsit megsütjük. Rizzsel, krumplival vagy tarhonyával tálaljuk. Jó étvágyat