HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : tommy4gsus

Házi káposztás rouládák

Ez a hagyományos káposztás roulade recept az egyik kedvenc ételem, amelyet újra és újra szívesen készítek. A ropogós káposzta és az ízletes darált töltelék kombinációja, gazdag mártásba csomagolva, egyszerűen ellenállhatatlan. Ez a recept egy kis időt és türelmet igényel, de az eredmény mindenképpen megéri!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy Savoyai káposzta Hozzáadott
  • 500 g Vegyes darált hús Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g bacon Hozzáadott
  • 200 ml Húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kelkáposzta-rouládák elkészítéséhez először is készítse elő a kelkáposztát. Távolítsuk el a külső leveleket, és néhány percig blansírozzuk forró vízben. Én személy szerint mindig használok néhány extra levelet, arra az esetre, ha néhány elszakadna. Ezután tiszta konyharuhán lecsepegtetjük őket.

2. Lépés

A töltelékhez apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a szalonnával együtt kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, amíg morzsálódik és megbarnul. Javaslom, hogy ne állítsuk túl magasra a hőfokot, hogy a darált hús ne száradjon ki.

3. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja a keveréket kissé kihűlni. Ezután adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a mustárt és a fűszereket, majd keverjük jól össze.

4. Lépés

Most már formázhatja a roládokat. Tegyünk egy kelkáposztalevelet a munkafelületre, helyezzünk a közepére egy adag húsos tölteléket, és tekerjük fel a levelet. Ugyanígy járjunk el az összes levéllel.

5. Lépés

Egy nagy serpenyőben, kevés olajon süssük a rouládákat, amíg mindenütt megbarnulnak. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid ideig sütjük. Öntsük hozzá a húslevest, és hagyjuk az egészet alacsony lángon kb. egy órán át párolódni.

6. Lépés

Tálalja a kelkáposzta-rouládákat forrón, a serpenyőből származó finom mártással meglocsolva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új