Forrás: Pixabay : tommy4gsus
Házi káposztás rouládák
Ez a hagyományos káposztás roulade recept az egyik kedvenc ételem, amelyet újra és újra szívesen készítek. A ropogós káposzta és az ízletes darált töltelék kombinációja, gazdag mártásba csomagolva, egyszerűen ellenállhatatlan. Ez a recept egy kis időt és türelmet igényel, de az eredmény mindenképpen megéri!
Hozzávalók
- 1 nagy Savoyai káposzta
- 500 g Vegyes darált hús
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g bacon
- 200 ml Húsleves
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál Mustár
- só és bors ízlés szerint
- 1 tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olaj
Eljárás
A kelkáposzta-rouládák elkészítéséhez először is készítse elő a kelkáposztát. Távolítsuk el a külső leveleket, és néhány percig blansírozzuk forró vízben. Én személy szerint mindig használok néhány extra levelet, arra az esetre, ha néhány elszakadna. Ezután tiszta konyharuhán lecsepegtetjük őket.
A töltelékhez apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a szalonnával együtt kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, amíg morzsálódik és megbarnul. Javaslom, hogy ne állítsuk túl magasra a hőfokot, hogy a darált hús ne száradjon ki.
Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja a keveréket kissé kihűlni. Ezután adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a mustárt és a fűszereket, majd keverjük jól össze.
Most már formázhatja a roládokat. Tegyünk egy kelkáposztalevelet a munkafelületre, helyezzünk a közepére egy adag húsos tölteléket, és tekerjük fel a levelet. Ugyanígy járjunk el az összes levéllel.
Egy nagy serpenyőben, kevés olajon süssük a rouládákat, amíg mindenütt megbarnulnak. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid ideig sütjük. Öntsük hozzá a húslevest, és hagyjuk az egészet alacsony lángon kb. egy órán át párolódni.
Tálalja a kelkáposzta-rouládákat forrón, a serpenyőből származó finom mártással meglocsolva.