HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : tommy4gsus

Házi káposztás rouládák

Ez a hagyományos káposztás roulade recept az egyik kedvenc ételem, amelyet újra és újra szívesen készítek. A ropogós káposzta és az ízletes darált töltelék kombinációja, gazdag mártásba csomagolva, egyszerűen ellenállhatatlan. Ez a recept egy kis időt és türelmet igényel, de az eredmény mindenképpen megéri!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy Savoyai káposzta Hozzáadott
  • 500 g Vegyes darált hús Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g bacon Hozzáadott
  • 200 ml Húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kelkáposzta-rouládák elkészítéséhez először is készítse elő a kelkáposztát. Távolítsuk el a külső leveleket, és néhány percig blansírozzuk forró vízben. Én személy szerint mindig használok néhány extra levelet, arra az esetre, ha néhány elszakadna. Ezután tiszta konyharuhán lecsepegtetjük őket.

2. Lépés

A töltelékhez apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a szalonnával együtt kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, amíg morzsálódik és megbarnul. Javaslom, hogy ne állítsuk túl magasra a hőfokot, hogy a darált hús ne száradjon ki.

3. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja a keveréket kissé kihűlni. Ezután adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a mustárt és a fűszereket, majd keverjük jól össze.

4. Lépés

Most már formázhatja a roládokat. Tegyünk egy kelkáposztalevelet a munkafelületre, helyezzünk a közepére egy adag húsos tölteléket, és tekerjük fel a levelet. Ugyanígy járjunk el az összes levéllel.

5. Lépés

Egy nagy serpenyőben, kevés olajon süssük a rouládákat, amíg mindenütt megbarnulnak. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid ideig sütjük. Öntsük hozzá a húslevest, és hagyjuk az egészet alacsony lángon kb. egy órán át párolódni.

6. Lépés

Tálalja a kelkáposzta-rouládákat forrón, a serpenyőből származó finom mártással meglocsolva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek