HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: sandid

Házi készítésű egészséges datolyás pogácsa

Az illat, ami betölti a konyhát, ahogy ezek a pogácsák aranybarnára sülnek, legalább olyan mennyei, mint az ízük!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 112 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 12 csésze teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 14 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál sütőpor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj, hűtve és kockára vágva Hozzáadott
  • 34 csésze Apróra vágott datolya Hozzáadott
  • 12 csésze Teljes tej Hozzáadott
  • 1 Tojás, enyhén felvert tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 220°C-ra (425°F). Tapasztalataim szerint a sütő megfelelő előmelegítése kulcsfontosságú az ideális, aranybarna kéreg eléréséhez.

2. Lépés

Keverje össze a teljes kiőrlésű lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban. Ez a száraz keverék elengedhetetlen a pogácsához, és jól összekeverve biztosítja az állagot.

3. Lépés

Adja hozzá a kihűlt, kockára vágott vajat. Sok próbálkozásom során azt tapasztaltam, hogy ha az ujjbegyeivel keveri a vajat a lisztbe, amíg az durva morzsára nem hasonlít, akkor a pogácsa pihe-puha lesz.

4. Lépés

Ezután keverjük bele az apróra vágott datolyát. Győződjön meg róla, hogy egyenletesen oszlik el, hogy minden egyes falatban egyenletesen édes legyen.

5. Lépés

Keverje össze a tejet és az enyhén felvert tojást, majd adja ezt a lisztkeverékhez. Óvatosan keverjük össze, amíg éppen csak összeáll, nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy ne keverjük túl. Így lesz a pogácsa könnyű és puha morzsa.

6. Lépés

Öntse a tésztát enyhén lisztezett felületre, és gyúrja óvatosan, amíg össze nem áll. Ne feledje, minél kevesebbet kell vele bánni, annál jobb.

7. Lépés

A tésztát kb. 2 cm vastagságúra sodorjuk ki, és egy sütiszaggatóval vagy üvegszegély segítségével kör alakúra vágjuk. Én minden alkalommal úgy tapasztalom, hogy a kör alakú pogácsaszaggatóval érjük el a legjobb eredményt.

8. Lépés

Helyezze a köröket egy sütőlapra, úgy, hogy minden pogácsa között kb. 2 cm távolságot hagyjon.

9. Lépés

Süssük 12-15 percig, vagy amíg a pogácsák aranybarnára sülnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új