Forrás: Freepik
Házi készítésű klasszikus édes Hot Dog Relish
Ez a házi készítésű hot dog-relish minden piknikhez vagy grillezéshez elengedhetetlen fűszer. Ez az édes, fanyar és pikáns ízű ízesítő tökéletes kiegészítője lesz a hot dogoknak, és pillanatok alatt ínyencséggé varázsolja őket. Ideális mindazok számára is, akik szeretnek otthon konzervet készíteni és tartósítani.
Hozzávalók
- 2 Közepes hagyma, apróra vágva
- 4 Közepes uborka, apróra vágva
- 2 Közepes méretű zöldpaprika, kimagozva és apróra vágva
- 1 Közepes méretű piros paprika, kimagozva és apróra vágva
- 2 EL Só
- 1 csésze Kristálycukor
- 1 evőkanál mustármag
- 1 evőkanál Zellermagot
- 1 teáskanál Kurkuma
- 2 csészék fehér ecet
Eljárás
Egy nagy tálban keverje össze az apróra vágott hagymát, uborkát és paprikát. Szórjuk a 2 evőkanál sót a zöldségkeverékre, fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni körülbelül 2 órán át, hogy a zöldségek levet szívjanak.
2 óra elteltével öblítse le a zöldségeket egy szűrőben hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a sót. Jól lecsepegtetjük, a maradék folyadékot kinyomkodjuk.
Egy nagy serpenyőben keverje össze a kristálycukrot, a mustármagot, a zellermagot, a kurkumát és a fehér ecetet. Forraljuk fel ezt a keveréket közepes lángon, kevergetve, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Adja hozzá a lecsöpögtetett zöldségeket a serpenyőbe, és forralja fel újra. Csökkentse a hőfokot alacsonyra, és fedő nélkül párolja 10 percig.
Óvatosan kanalazzuk a forró mártást sterilizált üvegekbe, ügyelve arra, hogy a tetejétől kb. 1/2 hüvelyknyi helyet hagyjunk. Zárja le az üvegeket, amíg a mártás még forró.
Hagyja, hogy az üvegek szobahőmérsékletűre hűljenek, mielőtt a hűtőszekrényben tárolja őket. Az ételízesítő 1 hónapig eltartható a hűtőszekrényben.