HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi készítésű rágós csokoládé karamellás karamellás karamella

Ennek a karamellás karamellának minden egyes darabja az édesség, a krémesség és a diósság keveréke, amely egyszerűen ellenállhatatlan. Nagyszerű házi készítésű ajándék is, amellyel szeretetet és melegséget fejezhetünk ki az ünnepi évszakokban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 csésze Csomagolt barna cukor Hozzáadott
  • 1 csésze sótlan vaj Hozzáadott
  • 12 csésze Könnyű kukoricaszirup Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 csésze Apróra vágott pirított mandula Hozzáadott
  • 112 csészék Félédes vagy sötét csokoládéforgács Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mielőtt nekilátna, javaslom, hogy egy 9x13 hüvelykes sütőformát béleljen ki sütőpapírral. Bízz bennem - sokkal könnyebbé teszi a karamell kiszedését a tepsiből.

2. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy, nehéz aljú serpenyőben közepes lángon összekeverjük a cukrokat, a vajat, a kukoricaszirupot és a sót. A keveréket időnként keverjük meg habverővel, hogy a cukor feloldódjon, és ügyeljünk arra, hogy a serpenyő oldalát lekaparjuk, hogy elkerüljük a cukorkristályokat.

3. Lépés

Amint a keverék felforr, erősítsen egy cukorkahőmérőt a serpenyő oldalára. Én személy szerint a cukorka hőmérőre esküszöm, mivel pontos hőmérsékletet ad. A keveréket addig kell főzni, amíg el nem éri a 290 fokot, ami a "lágy-ropogós állapot". Itt jön a pro-tipp, itt a türelem a kulcs. Eltarthat egy ideig, amíg a hőmérsékletet eléri, de megéri.

4. Lépés

Amikor a hőmérséklet eléri a kívánt értéket, vegye le a serpenyőt a tűzről, és azonnal keverje bele a vaníliakivonatot és az apróra vágott mandula felét. A keverék sisteregni fog, ezért legyünk óvatosak!

5. Lépés

Most jön a legjobb rész. Öntsük a keveréket az előkészített sütőformába, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el. A karamellás karamellás torta cukormáza a csokoládé. Amíg a karamell forró, szórjuk meg csokoládéforgáccsal. Várj körülbelül 5 percet, amíg a csokoládé megolvad, majd egy spatula segítségével egyenletesen oszlasd el a felszínen. A tetejére szórjuk a maradék mandulát.

6. Lépés

Hagyja teljesen kihűlni a karamellás karamellát, körülbelül 1-2 órán át. Ha kihűlt, törje vagy vágja darabokra. A tökéletes négyzetekért vágd fel a karamellás karamellát, amikor már félig kihűlt, ez megkönnyíti a munkát.

7. Lépés

Az utolsó lépés, a legjobb lépés - élvezze a házi karamellás karamellás karamellát! Ossza meg a karamellás darabokat a családdal és a barátokkal, vagy csomagolja őket kis aranyos dobozokba, tökéletes kis ajándék az ünnepi szezonra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új