Forrás: Freepik
Házi készítésű rágós csokoládé karamellás karamellás karamella
Ennek a karamellás karamellának minden egyes darabja az édesség, a krémesség és a diósság keveréke, amely egyszerűen ellenállhatatlan. Nagyszerű házi készítésű ajándék is, amellyel szeretetet és melegséget fejezhetünk ki az ünnepi évszakokban.
Hozzávalók
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze Csomagolt barna cukor
- 1 csésze sótlan vaj
- 1⁄2 csésze Könnyű kukoricaszirup
- 1⁄2 teáskanál só
- 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat
- 1 csésze Apróra vágott pirított mandula
- 11⁄2 csészék Félédes vagy sötét csokoládéforgács
Eljárás
Mielőtt nekilátna, javaslom, hogy egy 9x13 hüvelykes sütőformát béleljen ki sütőpapírral. Bízz bennem - sokkal könnyebbé teszi a karamell kiszedését a tepsiből.
Kezdjük azzal, hogy egy nagy, nehéz aljú serpenyőben közepes lángon összekeverjük a cukrokat, a vajat, a kukoricaszirupot és a sót. A keveréket időnként keverjük meg habverővel, hogy a cukor feloldódjon, és ügyeljünk arra, hogy a serpenyő oldalát lekaparjuk, hogy elkerüljük a cukorkristályokat.
Amint a keverék felforr, erősítsen egy cukorkahőmérőt a serpenyő oldalára. Én személy szerint a cukorka hőmérőre esküszöm, mivel pontos hőmérsékletet ad. A keveréket addig kell főzni, amíg el nem éri a 290 fokot, ami a "lágy-ropogós állapot". Itt jön a pro-tipp, itt a türelem a kulcs. Eltarthat egy ideig, amíg a hőmérsékletet eléri, de megéri.
Amikor a hőmérséklet eléri a kívánt értéket, vegye le a serpenyőt a tűzről, és azonnal keverje bele a vaníliakivonatot és az apróra vágott mandula felét. A keverék sisteregni fog, ezért legyünk óvatosak!
Most jön a legjobb rész. Öntsük a keveréket az előkészített sütőformába, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el. A karamellás karamellás torta cukormáza a csokoládé. Amíg a karamell forró, szórjuk meg csokoládéforgáccsal. Várj körülbelül 5 percet, amíg a csokoládé megolvad, majd egy spatula segítségével egyenletesen oszlasd el a felszínen. A tetejére szórjuk a maradék mandulát.
Hagyja teljesen kihűlni a karamellás karamellát, körülbelül 1-2 órán át. Ha kihűlt, törje vagy vágja darabokra. A tökéletes négyzetekért vágd fel a karamellás karamellát, amikor már félig kihűlt, ez megkönnyíti a munkát.
Az utolsó lépés, a legjobb lépés - élvezze a házi karamellás karamellás karamellát! Ossza meg a karamellás darabokat a családdal és a barátokkal, vagy csomagolja őket kis aranyos dobozokba, tökéletes kis ajándék az ünnepi szezonra.