Forrás: Pixabay: adoproducciones
Házi készítésű sült csirke Schnitzel Cézár saláta
Ez az étel harmonizál a ropogós csirkeszelet és a klasszikus, mégis robusztus cézársaláta között. A recept egyszerű, de az eredmény igazán fantasztikus.
Hozzávalók
A csirkesnitzelhez:
- 4 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 1 csésze liszt
- 2 Tojás
- 2 csészék Panko zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A cézársalátához:
- 2 Fejek Roma saláta, megmosva és feldarabolva
- 1 csésze Caesar öntet
- 1⁄2 csésze parmezán
- 1 csésze croutons
- 2 Citrom, leve
Eljárás
Kezdje a csirke előkészítésével. Minden csirkemellet fektessen két darab fólia közé, és sodrófával óvatosan klopfolja vékonyra. Ez segít a csirkének egyenletesen átsülni és jobban magába szívni a fűszereket.
Fűszerezze a lapított csirkemelleket sóval és borssal. Ezután a fűszerezett csirkét lisztbe, majd tojásba, illetve panko zsemlemorzsába mártjuk.
Egy serpenyőben közepesen magas hőfokon hevítsük fel az olajat. Amint felforrósodott, a panírozott csirkét sorozatban, egyszer megforgatva addig sütjük, amíg aranybarnára sül és átsül. Ez általában oldalanként körülbelül 4 percet vesz igénybe. A megsült szeleteket tegye egy rácsra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön és ropogós maradjon.
A salátához forgassa össze az apróra vágott római salátát a Caesar dresszinggel, amíg minden levél jól be nem vonja a salátát. Én jobban szeretem otthon elkészíteni az öntetet, de egy jó minőségű, boltban vásárolt Caesar-öntet is ugyanolyan jól működik.
Adja a parmezán sajtot és a krutont a salátához, és óvatosan forgassa össze.
A tálaláshoz a főtt csirkeszeleteket vékonyan felszeleteljük. A szeleteket fektesse a cézársalátára. Egy jó adag friss citromlével fejezzük be. Ez feldobja az ízeket, és tökéletesen kiegészíti a pikáns csirkét és a parmezán sajtot.
Élvezze azonnal a csirkesnitzer császársalátát. Akkor a legjobb, ha frissen tálaljuk, és a csirke még meleg.