HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: adoproducciones

Házi készítésű sült csirke Schnitzel Cézár saláta

Ez az étel harmonizál a ropogós csirkeszelet és a klasszikus, mégis robusztus cézársaláta között. A recept egyszerű, de az eredmény igazán fantasztikus.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A csirkesnitzelhez:

  • 4 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csésze liszt Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 2 csészék Panko zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott

A cézársalátához:

  • 2 Fejek Roma saláta, megmosva és feldarabolva Hozzáadott
  • 1 csésze Caesar öntet Hozzáadott
  • 12 csésze parmezán Hozzáadott
  • 1 csésze croutons Hozzáadott
  • 2 Citrom, leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Kezdje a csirke előkészítésével. Minden csirkemellet fektessen két darab fólia közé, és sodrófával óvatosan klopfolja vékonyra. Ez segít a csirkének egyenletesen átsülni és jobban magába szívni a fűszereket.

2. Lépés

Fűszerezze a lapított csirkemelleket sóval és borssal. Ezután a fűszerezett csirkét lisztbe, majd tojásba, illetve panko zsemlemorzsába mártjuk.

3. Lépés

Egy serpenyőben közepesen magas hőfokon hevítsük fel az olajat. Amint felforrósodott, a panírozott csirkét sorozatban, egyszer megforgatva addig sütjük, amíg aranybarnára sül és átsül. Ez általában oldalanként körülbelül 4 percet vesz igénybe. A megsült szeleteket tegye egy rácsra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön és ropogós maradjon.

4. Lépés

A salátához forgassa össze az apróra vágott római salátát a Caesar dresszinggel, amíg minden levél jól be nem vonja a salátát. Én jobban szeretem otthon elkészíteni az öntetet, de egy jó minőségű, boltban vásárolt Caesar-öntet is ugyanolyan jól működik.

5. Lépés

Adja a parmezán sajtot és a krutont a salátához, és óvatosan forgassa össze.

6. Lépés

A tálaláshoz a főtt csirkeszeleteket vékonyan felszeleteljük. A szeleteket fektesse a cézársalátára. Egy jó adag friss citromlével fejezzük be. Ez feldobja az ízeket, és tökéletesen kiegészíti a pikáns csirkét és a parmezán sajtot.

7. Lépés

Élvezze azonnal a csirkesnitzer császársalátát. Akkor a legjobb, ha frissen tálaljuk, és a csirke még meleg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új