:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/EprqlQVFxiUCKx0cwI1q/e7995119a7e306ef1fc1d480f6511b.png)
Forrás: Lesichkadesign for Freepik
Házi készítésű törött csokoládé ajándékba
Ez egy egyszerű recept a házilag tört csokoládéhoz, amelyet az évek során tökéletesítettem. Fantasztikus módja annak, hogy egyedi, ízletes finomságokat készítsünk, amelyek a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt nagy sikert aratnak. Variáld a feltéteket tetszés szerint - ezek adják a csokoládé sajátos karakterét - tökéletes karácsonyi ajándék!
Hozzávalók
- 300 g Étcsokoládé sötét
- 150 g fehér csokoládé
- 100 g Vegyes diófélék (vagy a kedvenc diófélék)
- Maréknyi aszalt gyümölcs (pl. áfonya, cseresznye)
- Egy csipet tengeri só
Eljárás
A saját tört csokoládé elkészítéséhez törje az étcsokoládét egy hőálló tálba. Helyezze a tálat egy serpenyő enyhén forró víz fölé. Ügyeljünk arra, hogy a tál ne érjen a vízhez, különben a csokoládé megéghet.
Hagyja, hogy a csokoládé lassan felolvadjon, időnként megkeverve. Úgy tapasztalom, hogy ebben az esetben a lassúság a legjobb megoldás, hogy a csokoládé egyenletesen és egyenletesen olvadjon fel.
Amíg a csokoládé olvad, óvatosan pirítsa meg a diót egy száraz serpenyőben, amíg illatos nem lesz. Vigyázzunk, mert könnyen megégnek!
Vegye le az olvasztott csokoládét a tűzről, és szórja rá a pirított diót és az aszalt gyümölcsöket. Az édes csokoládé, a ropogós dió és a lédús gyümölcsök kombinációja igazán ellenállhatatlan.
Most olvaszd meg a fehér csokoládét, ahogyan az étcsokoládéval is tetted. Csepegtessük az olvasztott fehér csokoládét az étcsokoládéra és a feltétre. Végül adjunk hozzá egy csipetnyi tengeri sót, ez igazán kiemeli a csokoládé ízét!
Hagyja a csokoládét hűvös helyen megdermedni, mielőtt darabokra törné és élvezné. Karácsonyi ajándékként fantáziadúsan csomagolja celofánba.