HIRDETŐ

Forrás: Jobrestful from Getty Images

Házi készítésű vajas croissant

Házi készítésű vajas croissant receptje, amit te magad is megsüthetsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 112 TK Sók Hozzáadott
  • 55 g Cukor Hozzáadott
  • 214 TK Szárított élesztő Hozzáadott
  • 240 ml Tej Hozzáadott
  • 280 g Vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálban. Adjuk hozzá a tejet, és dolgozzuk tésztává.

2. Lépés

Hagyjuk a tésztát meleg helyen körülbelül egy órán át kelni.

3. Lépés

Nyomja a vajat két papírlap közé, hogy négyzet alakú legyen, és hagyja a hűtőben kihűlni. Fontos, hogy a vaj hideg, de puha legyen, hogy könnyen tésztává lehessen sodorni.

4. Lépés

Egy óra múlva a tésztát kinyújtjuk, hideg vajat teszünk bele, és téglalap alakúra sodorjuk.

5. Lépés

Tegye vissza a tésztát a hűtőbe, hogy a tésztában lévő vajnak ne legyen ideje megolvadni. Ez a kulcs a tökéletes rétegek eléréséhez.

6. Lépés

Miután 30 percig a hűtőben pihentette a tésztát, ismét nyújtsa ki, hajtsa negyedekbe, és hagyja ismét a hűtőben pihenni.

7. Lépés

Ismételje meg ezt a folyamatot még kétszer.

8. Lépés

Végül a tésztát háromszögekre vágjuk, croissant formára sodorjuk, és még egy órát kelesztjük.

9. Lépés

Süssük őket 200°C-on körülbelül 15-20 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új