Forrás: Jobrestful from Getty Images
Házi készítésű vajas croissant
Házi készítésű vajas croissant receptje, amit te magad is megsüthetsz.
Hozzávalók
- 500 g sima liszt
- 11⁄2 TK Sók
- 55 g Cukor
- 21⁄4 TK Szárított élesztő
- 240 ml Tej
- 280 g Vaj
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálban. Adjuk hozzá a tejet, és dolgozzuk tésztává.
Hagyjuk a tésztát meleg helyen körülbelül egy órán át kelni.
Nyomja a vajat két papírlap közé, hogy négyzet alakú legyen, és hagyja a hűtőben kihűlni. Fontos, hogy a vaj hideg, de puha legyen, hogy könnyen tésztává lehessen sodorni.
Egy óra múlva a tésztát kinyújtjuk, hideg vajat teszünk bele, és téglalap alakúra sodorjuk.
Tegye vissza a tésztát a hűtőbe, hogy a tésztában lévő vajnak ne legyen ideje megolvadni. Ez a kulcs a tökéletes rétegek eléréséhez.
Miután 30 percig a hűtőben pihentette a tésztát, ismét nyújtsa ki, hajtsa negyedekbe, és hagyja ismét a hűtőben pihenni.
Ismételje meg ezt a folyamatot még kétszer.
Végül a tésztát háromszögekre vágjuk, croissant formára sodorjuk, és még egy órát kelesztjük.
Süssük őket 200°C-on körülbelül 15-20 percig.