Forrás: Pixabay: Catkin
Házi krumpli kenyér
Ez a krumpli kenyér recept egyszerű és könnyen elkészíthető otthon.
Hozzávalók
- 500 g sima liszt speciális
- 2 db krumpli
- 1 db Szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál Só
- 2 evőkanál olaj
- 250 ml Meleg víz
Eljárás
A krumplit sós vízben főzzük meg. Amikor kész, leöntjük a vizet, és a krumplit pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.
A tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Majd hozzáadjuk az olajat, a kihűlt burgonyapürét és a meleg vizet. Az elegyet addig keverjük, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát meleg helyen hagyjuk kelni két órán keresztül, vagy amíg megkétszereződik a térfogata.
A gyakran liszttel szórt asztalra helyezzük, és kenyér alakúvá formáljuk. Papírral bélelt tepsire tesszük. Megszórhatjuk szezám magjával vagy zabpehellyel, és finoman bevágjuk a tetejét késsel.
180 °C-on sütjük 40-50 percig. A kenyérnek aranybarnának kell lennie, és üreges hangot kell hallania, ha megkopogtatja.
A sütés után hagyjuk a kenyeret hűlni a rácsban.