HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Catkin

Házi krumpli kenyér

Ez a krumpli kenyér recept egyszerű és könnyen elkészíthető otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 2 db krumpli Hozzáadott
  • 1 db Szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 250 ml Meleg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A krumplit sós vízben főzzük meg. Amikor kész, leöntjük a vizet, és a krumplit pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

A tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Majd hozzáadjuk az olajat, a kihűlt burgonyapürét és a meleg vizet. Az elegyet addig keverjük, amíg sima és rugalmas nem lesz.

3. Lépés

A tésztát meleg helyen hagyjuk kelni két órán keresztül, vagy amíg megkétszereződik a térfogata.

4. Lépés

A gyakran liszttel szórt asztalra helyezzük, és kenyér alakúvá formáljuk. Papírral bélelt tepsire tesszük. Megszórhatjuk szezám magjával vagy zabpehellyel, és finoman bevágjuk a tetejét késsel.

5. Lépés

180 °C-on sütjük 40-50 percig. A kenyérnek aranybarnának kell lennie, és üreges hangot kell hallania, ha megkopogtatja.

6. Lépés

A sütés után hagyjuk a kenyeret hűlni a rácsban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új