HIRDETŐ
Házi májkrém
Hungarikumnak számító igazi eredeti házi májkrém, amihez mindössze néhány hozzávaló szükséges. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig minden finomságnál jobb. A család és a gyerekek nagy kedvence lesz!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 500 g sertésmáj
- 2 nagyobb hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 ks babérlevél
- 1⁄2 l tej
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál őrölt bors só
- 21⁄2 dl tejföl
- 2 kiskanál szója
- 2 kiskanál oregánó
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A sertésmájt megmossuk és tisztítjuk, majd kockára vágjuk.
2. Lépés
Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, a babérlevelet és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a májat.
3. Lépés
Kissé megsózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk.
4. Lépés
Amikor a máj megpuhult, hozzáadjuk a tejet, és addig főzzük, amíg a tej teljesen el nem párolog.
5. Lépés
Amikor kész, hozzáadjuk a tejfölt, a szóját és oregánót.
6. Lépés
Botmixerrel pürésítjük simára, majd hagyjuk kihűlni.