HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Hans
Házi majonéz
Ez a majonéz recept olyan egyszerű, és nagyjából 5 perc alatt elkészül. Sokkal jobb, mint a boltban vásárolt termékek, és jól kombinálható mindenféle hozzávalóval.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 1 tojás (szobahőmérsékletű)
- fél citrom leve
- 1 teáskanál Mustár
- 1 csipet só
- 200 ml napraforgóolaj
HIRDETŐ
Eljárás
5 perc.
1. Lépés
A tojást tesd egy magas falú tálba, majd add hozzá a sót, a citromlevet és a mustárt. Ajánlom, hogy a hozzávalókat előzőleg tedd ki a szoba hőmérsékletre, mert ez segít, hogy az összetevők jobban összekeveredjenek.
2. Lépés
Miután hozzáadtad ezeket a hozzávalókat, kezdd el botmixerrel turmixolni a keveréket. Fontos, hogy közben az olajat lassan, vékony sugárban adagold hozzá, közben folyamatosan keverd tovább. Így biztosan nem válik el a majonéz.
3. Lépés
Folytasd a keverést, míg a majonéz sűrű és fényes nem lesz. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.