Házi málnaszörp
A mennyei malnaszörp tökéletes frissítő forró nyári napokra. A friss gyümölcsök által kreált frissességgel és a cukorral készített szirup ízével ez egy igazi nyári csemege, amely még a legmelegebb napon is hűsít.
Hozzávalók
- 600 g friss málna
- 1 l víz
- 500 g kristálycukor
- 1 citrom leve
Eljárás
Mossuk meg és tisztítsuk meg a málnát, majd tegyük félre.
Egy nagy lábasban keverjük össze a vizet és a cukrot, majd forraljuk fel.
Amikor a cukor feloldódott és a szirup sűrűsödik, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a málnát.
Helyezzük vissza a lábast a tűzre, majd főzzük tovább 15 percig, vagy amíg a málna teljesen össze nem szakad.
Távolítsuk el a lábast a tűzről, majd engedjük lehűlni a szirupot.
A lehűlt szirupot szűrjük át egy szitán, majd adjuk hozzá a citrom levét.
Töltsük az elkészült malnaszörpöt sterilizált üvegbe és tartsuk hűtőszekrényben.