HIRDETŐ

Házi málnaszörp

A mennyei malnaszörp tökéletes frissítő forró nyári napokra. A friss gyümölcsök által kreált frissességgel és a cukorral készített szirup ízével ez egy igazi nyári csemege, amely még a legmelegebb napon is hűsít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g friss málna Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és tisztítsuk meg a málnát, majd tegyük félre.

2. Lépés

Egy nagy lábasban keverjük össze a vizet és a cukrot, majd forraljuk fel.

3. Lépés

Amikor a cukor feloldódott és a szirup sűrűsödik, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a málnát.

4. Lépés

Helyezzük vissza a lábast a tűzre, majd főzzük tovább 15 percig, vagy amíg a málna teljesen össze nem szakad.

5. Lépés

Távolítsuk el a lábast a tűzről, majd engedjük lehűlni a szirupot.

6. Lépés

A lehűlt szirupot szűrjük át egy szitán, majd adjuk hozzá a citrom levét.

7. Lépés

Töltsük az elkészült malnaszörpöt sterilizált üvegbe és tartsuk hűtőszekrényben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új